Hassasa Duyarsızlık…

Medyada çok yer almasa da hem Elazığ baro  hem de müşteki avukatlarının beyanlarını içeren haberlere konu olan, halkın da gündemini teşkil eden nahoş bir hadise konuşuluyor son günlerde şehirde.

Hassasa Duyarsızlık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddialara göre bir meslek lisesi müdürü hakkında bir kız öğrencinin CİMER’e başvurusu ile başlayan süreç, diğer mağdur öğrenci avukatlarının savcılığa suç duyurunda bulunmasıyla farklı bir boyuta ulaştı.

Söz konusu davaya bakan avukatların açıklamalarına göre olayda ismi geçen kişinin kamu görevlisi ve görevinin başında. Sadece izin kullanıyor. Deliller ve şahitlere rağmen herhangi bir yasal işlem yapılmadığı gibi davaya gizlilik kararı alındığı için bilgi de verilmiyor.

Bizler de masumiyet karinesi gereği ve gizlilik kararı alınan bir dosya hakkında çok şeyler yazmak istemiyoruz ama hukukun sınırlarının zorlandığını, savcıların taleplerinin dikkate alınmamasından kaynaklı kamuoyunda bir tepki oluştuğunu görüyor ve geciken adaletin adalet olmadığını ifade ederek gereğinin yapılmasının doğru bir karar olacağını düşünüyoruz. Son olarak bu olayın doğru olup olmadığının ortaya çıkması lazım. Suç varsa gerekli cezaların verilmesi, suç yoksa ise de bu konunun en net ifade ile aydınlığa kavuşturulması ve yetkililerin açıklama yapması gerekiyor.