Harris daha vicdanlı gibi

Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat aday Kamala Harris, ABC televizyonunda canlı yayında kozlarını paylaştı. İkilinin vaatlerini sundukları programda karşılıklı atışmalar da eksik olmadı.

Harris daha vicdanlı gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programın Gazze ile ilgili bölümünde iki aday da İsrail'e net şekilde destek verirken Trump, İsrail'e koşulsuz silah desteği sağlayan Biden yönetiminin başkan yardımcısı olan Harris'i "İsrail'den nefret etmekle" suçladı.

İsrail'e verdikleri desteğin devam edeceğini ima eden Harris, her şeyin 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla başladığını savundu.

O gün yaşananları anlatan Harris, "O gün de bugün de İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu söylüyorum. Ancak şu da bir gerçek ki aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Bu savaş sona ermeli, hemen sona ermeli." dedi.

Görünen o ki bayan aday Harris,  İsrail konusundaki Trump’a nazaran daha adil, daha insancıl ve daha vicdani duruyor. Ülkedeki Yahudi lobisini ve bu lobinin gücünü bile bile “aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Bu savaş sona ermeli, hemen sona ermeli." diyen bir ABD başkan adayı belli ki bu konuda ABD’nin hakim görüşlerine rağmen farklı ve aykırı düşünebiliyor.

Trump’un delili doluluğu ve aykırı düşünce yeteneği söz konusu Filistin halkı olunca yerini İsrail’e sınırsız desteğe dönüşebiliyor.

Umarız Harris bu düşüncelerinde samimidir ve yine umar ve bekleriz ki seçimleri kazanır.