HARPUT ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN?

İlimizin son yıllarda başta eğitim olmak üzere  sağlık alanında öne çıkması bu konuda yeni yatırım ve tesislerin de yapımını zorunlu kıldı

HARPUT ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin son yıllarda başta eğitim olmak üzere  sağlık alanında öne çıkması bu konuda yeni yatırım ve tesislerin de yapımını zorunlu kıldı. Sağlıkta bölgede bir üs olma iddiasında olan ve birçok ilden önemli sayıda hasta kabul eden Elazığ, 1100 yataklı Şehir Hastanesinin temelinin atılması ve inşaatının hızla ilerlemesi ile bu konuda önemli bir boşluğu dolduracak bir konuma gelecek.

EĞİTİM ŞEHRİ

Elazığ’ın sanayi ve üretim şehri olma şansını önemli oranda yitirdiği, bunun yerine eğitim şehri olma avantajını iyi kullanabildiği anda ise bölgesinde ve ülke genelinde söz sahibi konuma geçebileceğini belirten vatandaşlar bu konuda ikinci bir üniversitenin şart olduğunu ifade ediliyorlar.

HARPUT ÜNİVERSİTESİ

1967 yılından beri şehrimiz ve ülkemize hizmet eden ve eğitimdeki başarı sıralamasında saygın üniversitelerden biri olan Fırat Üniversitesi’nin yanında şu an birçok ilde birden fazla sayıda bulunan ve şehrin ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak olan yeni bir üniversitenin Harput Üniversitesi adıyla kurulması çalışmaları geçtiğimiz yıllarda başlatılmış, ancak bu konuda mesafe alınamamıştı.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Şehrimizin yetiştirdiği birçok akademisyen yanında önemli konumlara yükselmiş işadamlarımızın olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda zengin işadamlarımızdan şehrimize bir vakıf üniversitesi kazandırılması noktasındaki beklentilerini dile getiriyorlar. Şehrimizde ya da şehrimiz dışında ticaret yapan çok sayıdaki işadamlarımızın varlığına dikkat çeken Elazığlılar, bu konuda adım atılması gerektiği ve aslında özel üniversitesinin eğitim faaliyetleri yanında ticari olarak da akılcı bir yatırım olduğunu ifade ediyorlar.

İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Vakıf üniversitesinin kurulamaması ya da önümüzdeki sürece sarkması ihtimaline de dikkat çeken vatandaşlar, şehrimizde ikinci bir üniversite kurulmasının gerekliliğine işaret ediyorlar. Bu konuda siyasiler ve STK’lara önemli görevler düştüğünü belirten vatandaşlar, Elazığ’ın bunu fazlasıyla hak ettiğini ifade ediyorlar.

KOMİSYON KURULMALI

Şehrimize ikinci bir üniversite kazandırılması konusunda siyasiler, işadamları sivil toplum kuruluşları, basın yayın kuruluşları ve akademik çevreden oluşan bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun önce ilimizde sonrasında da Ankara’da gerekli girişimlerde bulunmasını isteyen vatandaşlar şehrimizin ikinci hatta üçüncü bir üniversiteyi kaldıracak altyapı ve sosyal mekanların yeterince olduğuna dikkat çekiyorlar.

BİNA HAZIR

Harput Üniversitesi adıyla kurulacak ikinci bir üniversitenin binasının da hazır olduğu, bu binanın hem de Harput’ta bulunan ve geçtiğimiz günlerde devlete geçen Yavuz Selim Koleji olabileceğini belirten vatandaşlar, şehrin idari, siyasi ve sivil toplum ayağının harekete geçmesiyle şehrimize yeni bir üniversite kazandırılacağına inandıklarını belirttiler.