HARPUT'A AKIN VAR

AŞIRI SICAKLAR, İNSANLARIMIZIN HARPUT GİBİ RAKIMI YÜKSEK VE SERİN BÖLGELER İLE PARK ALANLARINA AKIN ETMELERİNE SEBEP OLDU

HARPUT'A AKIN VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklarında yaşanan aşırı artış, hemşerilerimizin başta Harput ve Hazar Gölü olmak üzere mesire alanları ile parklara akın etmelerine sebep oldu.

BUNALTAN SICAKLAR

Son günlerde yaşanan ve bu hafta da devam edecek aşırı sıcaklar normal gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.

Evlerinde klima olan vatandaşlar dışarı çıkmazken, klimasız ve yalıtımsız evlerde oturanlar ise çareyi serin mekanlara koşmakta buluyorlar.

SİTE BAHÇELERİ CIVIL CIVIL

Aşırı sıcaklar nedeniyle   çocukların ve kadınların tercihi ikamet ettikleri sitelerin bahçeleri oluyor.

Komşuların kameriyelerde ve varsa havuz başında kahvaltı ile başlayan serin ve gölgelik aktiviteleri gece geç saatlere kadar devam ediyor.

Aşırı sıcaklar, kat sayısı az olan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı ise mahalle parkları ile sokak aralarında yerlere sergi ya da masa sandalye kurup geç saatlere kadar sohbet etmeyi de beraberinde getirdi.

EN ÇOK SATILAN ÜRÜN DONDURMA

Aşırı sıcakların satışını en çok artırdığı ürün ise dondurma oldu. Hem sadece dondurma satışı yapan işletmeler hem de semt manavlarının en çok sattığı ürünlerin başında dondurma geliyor. Çocuklar harçlıklarının tamamını dondurma ve buzlu yiyeceklere harcıyorlar.

 YÜZME HAVUZLARINA YOĞUN İLGİ

Sıcakların aşırı derecede yüksek seyrettiği bu günlerde özellikle genç kuşağın ilk tercihleri ise yüzme havuzları oluyor.

Pandemi sürecinin şartlarına uygun olarak hizmet veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Yakup Kılıç Yüzme havuzu ile özel havuzlara olan ilgi, bazı iş insanlarını bu sektöre yatırım yapmaya sevk ediyor.

Elazığ Belediyesi’nin de şehrin üç bölgesinde EBUAŞ tarafından işletilecek  yüzme havuzu projesi olduğu da biliniyor.

HAZAR GÖLÜ KIYISINDA YER BULUNMUYOR

Halkımızın hem serinlemek hem de piknik yapmak amacıyla tercih ettiği mekanların başında ise Hazar Gölü sahilleri geliyor.

Hem Gezin hem de Sivrice tarafındaki tüm piknik alanları erkenden doluyor. Vatandaşlar özellikle hafta sonları ailece piknik yapabilmek ve yüzmek amacıyla uygun yer kapabilmek için  sabahın  erken saatlerinde yola çıkıyorlar.

AKTİVİTE ALANLARI ELDEN GEÇİRİLDİ

Sivrice ilçemizde piknikçilerle birlikte kamp kuran ve çadır turizmi ile uzun süre ilçede kalan tatilcilerimiz için geçtiğimiz yıl yapılan ancak ilgisizlik ve bakımsızlık sonucu çürümeye terk edilen Macera Parkı ve Zipline tesisleri, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın talimatları ile bakım ve onarımları yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştu.

GÖL ÇEVRESİNE ÖZEL HİZMET

Tatil sezonunun açılması ve Hazar gölü etrafındaki yazlıklar ile piknikçilerin bıraktıkları evsel atıklar, geçmiş yıllara oranla daha düzenli olarak toplanıyor.

Göl çevresinde uygun alanlara yerleştirilen çöp konteynerlerine ilaveten uygun yerlere büyük çöp poşetleri bırakılması ve günlük olarak çöplerin toplanması nezih bir mekan imkanı sunuyor.

SICAKLAR DEVAM EDECEK

Temmuz sıcaklarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten uzmanlar özellikle kronik hastalığı olanlar ile yaşlıların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları, açık alanda güneşte uzun süre kalınmaması ve yanlarında mutlaka kullandıkları ilaçlar ile su bulundurmaları konusunda uyarıda bulunuyorlar.