Haniye Kazandı İslam Dünyası Kaybetti

İsrail, Gazze'de yaptığı katliamlar yetmezmiş gibi Hamas lideri İsmail Haniye'yi de İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta füze saldırı düzenleyerek öldürdü.

Haniye Kazandı İslam Dünyası Kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saldırıda, Haniye’nin bir koruması da hayatını kaybetti. Saldırıya tüm dünyada ve özellikle İslam aleminden tepkiler yağdı.

ABD, suikastla bir ilgilerinin olmadığını açıklarken İsrail sessizliğini koruyor.

Saldırının İran’da gerçekleştirilmesi bu ülkedeki güvenlik sorununu ve Haniye’ye yönelik ne kadar koruma yapılıp yapılmadığını da gündeme getirdi.

Her ne kadar İran hükümeti intikam anlamına gelen kırmızı bayrak çektiyse de bu ülkenin İsrail’e yönelik efelenmeden öteye gitmeyen bir tavır içinde olduğu ve harekete geçmek gibi bir amacının olmadığını, olmayacağı tüm İslam dünyasınca biliniyor.

Saldırıya en sert tepki Türkiye’den geldi. Saldırıyı 'Kalleş bir suikast' olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır." dedi.

Siyonist barbarlığın hedeflerine ulaşamayacağını da belirten Erdoğan, Türkiye'nin tüm imkânlarıyla Filistin'i desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Filistin ve İslami direniş hareketinin yiğit komutanı, Gazze davasının kahraman savunucusu HAMAS lideri büyük mücahit İsmail Haniye, onurlu davası uğruna şehadet şerbetini içerek Hakk’a yürüdü.

İslam âleminin değil ümmetin başı sağ olsun. Zira İslam âlemi Filistin davasına inanıp sahip çıksaydı bugün İsrail ve AB bölgede bu katliamları yapamazdı.

Haniye büyük sınavı kazandı ve şehit oldu. İslam dünyası ise hala uykuda ve gaflette. Rabbim Haniye’nin  şehadetini makbul ve mesrur eylesin.

Mekânı cennet makamı ali olsun.