Halkı İçin Ateşlere Giren Kaymakam

Son günlerde ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizin dört bir köşesinden yangın haberleri geliyor. İlimizin şehir merkezi ile birlikte köy ve ilçelerden gelen yangın haberleri yüreğimizi dağlıyor ciğerlerimizi yakıyor.

Halkı İçin Ateşlere Giren Kaymakam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yangınları zamanında söndürmek amacıyla başta belediyelerimizin itfaiye teşkilatları olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz ve helikopterlerle yangınlara karşı amansız bir mücadele veriliyor.

Bu kurumlarımızla birlikte polis teşkilatlarımızın emrinde bulunan TOMA'larla da yangınlara müdahale ediliyor.

Yangına müdahale ile ilgili en çarpıcı resim ise Baskil'den geldi. Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, yangını haber aldığı an makamından ayrılarak hemen yangın bölgesine intikal ediyor.

Bununla da kalmayıp yangın söndürmede görevli bir personel gibi kendisi de yangına müdahale ediyor ve kahramanca mücadele ediyor.  Bu resmi gören bir vatandaş da bakın sosyal medya hesabından duygularını nasıl dile getiriyor: "Bu fotoğraf çok şey anlatıyor. Devlet adamlığı bu işte.  Derdiniz derdim diyen bir anlayış. İlçemizin koca yürekli Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı yangına müdahale ederken... Cenab-ı Allah devlete zeval vermesin."

Böylesine duyarlı ve halkı için gözünü kırpmadan kendini ateşlere atan idarecilerimiz olmalı. Var ama sayıları çok az. Zira birçoğu eşi ve dostuna şirket kurdurup gizli ortak olarak kamudan iş almanın peşinde koşuyor.