Halk Mağduriyetinden Hak Aranmaz

Sağlık personelimizin pandemi dönemindeki fedakârlıklarını asla inkâr edemeyiz. Sadece o dönemde değil tüm dönemlerde sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor, hemşire ve diğer sağlık personelimizin fedakârlıkları ve hizmet aşklarını takdir ederiz.

Halk Mağduriyetinden Hak Aranmaz

Geçmişten bu güne her türlü özveriyi göstererek insanlara hayat ve sağlık veren doktor ve hemşirelerimiz için geçtiğimiz aylarda maaşlarında 5 bin TL’ye kadar artırılmasını öngören bir yasa tasarısı TBMM’ye gönderilmiş, ancak kapsamı daha da genişletilmek amacıyla geri çekilmişti.
O geri çekilmenin ardından iki aya kadar bir süre geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Sağlık çalışanlarının gözü ve kulağı Bakan Fahrettin Koca’da. Ama ne hikmetse bu konuda hala bir açıklama ya da müjde gelmedi.
Bakan Koca’dan gelmeyen ses ve haber, hastanelerimizden geldi.
Geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günü hekimlerimiz, bir sendikanın ve Türk Tabipler Birliği’nin çağrısı ile resmi olarak bir gün ilan edilse de iki gün grev yaptılar ve hasta bakmadılar.
Olay bununla kalsa iyi. Denilen, yaşanan ve iddialar  o ki bu günlerde Fethi Sekin Şehir Hastanesine giden bin pişman geri dönüyor.
Vatandaşın en doğal hakkı olan sağlık hizmetini almak  için gittiği kurumun bazı personelleri  olumsuz tavırlar gösteriyor. Ayrıca umursamazlık ve ilgisizlikte gösterilerek vatandaş zor durumda bırakılıyor. 
Ve işin en ilginç tarafı da vatandaşın “neden böyle davranıyorsunuz” sorusuna, “Gidip bizi şikâyet edesiniz diye” şeklinde cevaplar verildiği de iddia ediliyor. 
Anlaşılan o ki bazı personeller seslerini, sendikal eylem, basın açıklaması ya da farklı bir yöntemle ilgili kurumlara ve bakanlığa duyurma yerine, hasta haklarını da geçtik insan haklarını çiğneyip insaf sınırlarını zorlayan bir üslupla vatandaşa karşı sorumsuzca tavır ortaya koyuyorlar. 
Son günlerde bu tür duyumları çok alıyorduk ama işin doğrusu pek de inanmıyorduk bu güzide kurumumuzun çalışanlarının böyle bir davranış içinde olacağına. Elbette bütün çalışanların böyle olumsuz tavır sergilediğine inanmıyoruz. Vatandaşla ilgilenen ve görevini  yapan  personeller var. 
Ama muhabirlerimiz bu olayları bizzat gözlemleyince, duyumların gerçek olduğunu ve bazı personellerin vatandaşlara karşı olumsuz tavır sergilediğine bizler de inandık.
Göz bebeğimiz olan Fethi Sekin Hastanesi bu tür olaylarla değil, bölgenin sağlık üssü ve merkezi olması ve örnek uygulamaları ile gündeme gelmeli.
Hele hele, hak talepleri, halkın mağduriyeti ve azarlanması üzerinden değil, demokratik ve örgütlü protestolarla yapılmalı.
Sağlık personelinin hak taleplerine olan saygımız ve desteğimiz kadar, hastaların da haklarına saygımız sonsuzdur. 
Sağlık Bakanı Koca da bir an önce çalışmasını tamamlamalı, hekim ve hemşirelerimizin özlük haklarındaki iyileştirme kararını hayata geçirmelidir.