Halk götüre…

Devletin kurumlarının hantal çalıştığı, zamanında ve gerektiğinde adım atması gerekirken geç kalması özelliğiyle halkın devletine olan güvenini zedelediklerini sıklıkla bu sütunlarda dile getiririz.

Halk götüre…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benze bir olayı da Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 yılı kuru kayısı alım fiyatını açıklamasında gördük.

Kayısı sezonu bitti, kayısılar kurutuldu ve çitçi, vadesi gelmiş borçları ve masrafları olduğu için ucuz fiyatla tüccara verdi ve ne hikmetse 3 Eylülden geçerli olmak üzere TMO fiyat açıkladı.

Açıklanan fiyat ise geçen yılın çok altında. En yüksek fiyat 150, en düşük ise 100 TL olarak belirlendi. 150 TL’den alacakları özellikte kayısı ise zaten çok fazla değil.

Kamu kurumları bu gecikmeyi özellikle mi yapıyor yoksa ihmalin mi bir eseri bilmiyoruz ama bu uygulamalarıyla hem üreticinin üretme azmini kırıyorlar hem de üreticiyi tüccarın insafına terk ediyorlar.

Geçen yıl arpa üreten bir üretici olarak biz de TMO’da sıra bulup veremediğimiz için kilosu 2 TL daha ucuz olarak tüccara vermek zorunda kalmış ve zarar etmiştik. Devlet oldur ki kendisinin de çok önem verdiği ve stratejik gördüğü tarımsal ürünleri zamanında alıp değerlendirsin. 

İlla iç piyasada tüketmek zorunda değil, orta doğu ve diğer ülkelere ya hammadde ya da mamul olarak satıp para kazansın.

Ama var mı devlet kurumlarında öyle akıllı bürokrat ve yönetici. Daha doğrusu yalaka ve milletvekillerinin emir eri olmaktan öte kafası basmayanların yönetim kademelerini işgalinden dolayı akıllı adamlara görev kalmadı ki bu güzellikler ve doğruluklar yaşansın.

Bir gün bir yerde yetkili olsam, benden görev isteyenlere asla görev vermezdim. Kendim araştırır ve bu işi en iyi yapanlara hiç gocunmadan ve kompleks yapmadan görev teklif ederdim. Kaldı ki her zaman mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve hamasetini yaptığımız inanç manzumemizde “görev istemez verilir” ilkesi yok mu? Bu ilke boşuna ve gereksiz mi konmuş. Sahi bunu bugüne kadar bu ilkeyi uygulayan bir yönetici olmuş mudur?

 Evet oldu. Ben biliyorum? Hem de aynı kişiye üç kez teklif edildi. Ve gariptir teklif edilen şahıs o göreve kendini layık görmedi ancak üçüncü teklif faklı ve kendisinin yapabileceği bir görev için gelince üçüncü de teklifi kabul etti. Ve o şahıs çok da başarılı oldu. 

Peki, var mı şimdilerde işin ehlini ve liyakatlisini arayan böyle yönetici ve siyasetçi. Hak getire… Bunun sonucu ise halk götüre…