Halk Ekmek Teklifi

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, ülke gündemi yanında şehir gündemini de yakından takip eden ve siyasetçi kimliği yanında iş insanı olması yönüyle de sorunlara çözüm önerileri de getirebilen bir isim.

Halk Ekmek Teklifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Akın, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na Halk Ekmek fabrikasını yeniden kurması gerektiği yönündeki çağrısını yineledi ve ekmek fiyatlarını regüle etme adına fabrikanın kurulmasını talep etti.

Bu teklif ilk etapta doğru ve isabetli gibi görülse de kamu kurumlarının işletmeciliğini yaptığı kurumların hemen hemen hepsinden  zarar etmesi ve bunun faturasının da yine millete çıkması açısından günümüzde çok da rantabl değil.

Geçmiş yıllarda, zaman zaman fırıncıların fiyatları beğenmeyip greve gitmesi ve ekmek sıkıntısı yaşanması sebebiyle kurulan ve büyük ortağının  Elazığ Belediyesinin olduğu halk ekmek fabrikamız vardı ve sırf zarar ettiği ve KİT misali kurumlara ciddi külfet getirdiği gerekçesi ile resmi kurum hisseleri satılmış ardından sadece özel sektörün çalıştırdığı halk ekmek aynı gerekçe ile kapatılmıştı.

Elazığ Belediyesinin, herhangi bir ekmek sıkıntısı ve ihtiyacı yaşanmayan ilimizde, sektöre büyük bir oyuncu olarak girmesi belki kısa sürede bir fiyat indirimine  sebep olacak ancak bu artan maliyetler sebebiyle sürdürülebilir olmayacaktır.

Kaldı ki özel sektörde 20 personelle yapılan üretim resmi kurumlarda 50-60 kişiyle yapılacağı için maliyetler daha da yükselecek, maliyetinin atında halka sunulan ekmeğin uzun vadede faturasını da yine halk çekecektir.

Büyükşehir belediyelerinin tüm Halk Ekmek fabrikalarının zarar ettiği ve bu zararın her gün katlanarak büyüdüğü gerçeğinden hareketle, belediye bütçesinde bir kara delik oluşmaması ve bu sektörde faaliyet gösteren binlerce insanın mağdur edilmemesi adına bu teklifi çok da mantıklı görmüyoruz. 

Elazığ Belediyesi’nin daha çok halkımızın özellikle kadınlarımızın ürettiği her türlü tarımsal ürün, el emeği ürünler ve sanatsal eserlerinin satışına imkân sağlayacak mekânlar yapmasının daha doğru olacağına inanıyoruz.