'Halk Çağrılmaz, Ayağına Gidilir'

Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı'nın başlatmış olduğu her hafta bir milletvekilinin Ak Parti il binasında vatandaşla buluşma programını eleştirdi. Muhtar Şahinoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sahaya inin, her kapıyı çalın' çağrısını hatırlatarak milletvekillerinin mahalleleri dolaşması gerektiğini ifade etti.

'Halk Çağrılmaz, Ayağına Gidilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizin sorunlarını ve halkımızın problemlerini yakından takip ederek gündeme getiren gazeteniz Hakimiyet, bu hafta Sarayatik Mahallesi’nin sorunlarını muhtar ve mahalle sakinlerinden dinledi.

Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, mahallenin çok eski ve köklü mahalle olduğunu, depremde büyük hasar aldıklarını ve mahallenin acilen kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

HALKIN AYAĞINA GİTMEK YERİNE HALK MAKAMA ÇAĞRILIYOR
Muhtar Şahinoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekillerinin, partilerinin il binasında vatandaşla buluşmasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sahaya inin, vatandaşla kucaklaşın’ çağrısını hatırlatarak, milletvekillerinin tüm mahalleleri dolaşmasını ve vatandaşları sahada dinlemesini istedi. 

Muhtar Şahinoğlu: “Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ın düzenlemiş olduğu her hafta bir vekil programını, vatandaşla görüşmelerini doğru buluyorum hatta geç kalınmış bir uygulama ama içerik ve organize olarak yanlış bir uygulama” dedi. 

EN BÜYÜK SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM
Sarayatik Mahallesi’nin Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Muhtar Şahinoğlu, mahallede 40 yıllık binalar bulunduğunu ve acil bir kentsel dönüşüm programı istediklerini belirterek şunları söyledi: “Mahallemiz şehrin en eski mahallelerinden biri ve şehir merkezine en yakın mahallesi. Eski bir mahalle olmamızdan dolayı depremde birçok binamız ağır hasar alıp yıkıldı, yıkılmayan binalarımız ise çok eski en az 40 yıllık binalar bu nedenden dolayı bir an önce Belediye aracılığıyla kentsel dönüşümün gelmesi şart. En büyük sorunumuz Kentsel dönüşüm diyebilirim.”

SU KESİNTİLERİNDEN MAĞDURUZ
Hem şehir genelinin hem de Sarayatik Mahallesi’nin su kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirten Şahinoğlu: “Hemen hemen her gün sularımız kesiliyor. Artık insanlar da haklı olarak Elazığ Belediyesine sitem ediyorlar. Su kesintilerinin olmasının nedeni alt yapının yetersiz ve eski olması. Belediye Başkanımız  Şahin Şerifoğulları 2,3 yıl önce siyasi hayatıma da mal olsa alt yapıya gireceğim demişti mahalle halkı olarak ve Muhtar olarak alt yapıya bir an önce girilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

SAHAYA İNİLMİYOR
Muhtar Aytaç Şahinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı ‘sahaya inin’ çağrısını hatırlatarak, Ak Parti Milletvekillerinin il binasından vatandaşla buluşmasını eleştirdi. 

Şahinoğlu: “Cumhurbaşkanımız genişletilmiş il başkanları toplantısında dedi ki ‘Sahaya inin her kapıyı çalın, çalmadık kapı gönlünü almadığınız insan kalmasın.’ Bizim vekillerimiz mahallelere değil de parti binasına çağırıyor. Yaşlı olan var, hasta olan var hatta cebinde 3 TL olmayıp gidemeyen var. Neden mahallelerde bir alanda toplantı yapmıyorlar da Ak Parti il binası? Cumhurbaşkanımız mı gelip mahallelerde toplantı yapsın, neden onu dinlemiyorlar?” dedi.  

TOPLANTILAR MAHALLELERDE YAPILSIN
Milletvekillerinin, mahalleleri gezerek vatandaşı dinlemesi gerektiğini belirten Şahinoğlu, şu önerilerde bulundu: “40 mahallemiz var, 4 tane de Ak Parti milletvekilimiz var. Her Vekilimiz 10 mahalleden sorumlu tutulsa, 1 ay da bir vekil 10 mahalleyi çok rahat gezip toplantı da yapabilir. Yani 4 vekilimiz 1 ayda Elazığ’ı gezmiş, herkese dokunmuş olur. Bu şekilde  Elazığ'ın her yeri gezilmiş, gidilmiş olur. Kimse de diyemez: “Hani bu vekiller nerede…” 

KÖTÜ OLAN BİZ OLUYORUZ
Önerilerini Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a da aktardığını belirten Muhtar Şahinoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Ben Ak Parti İl Başkanına, mahallelere inin halkın sorunları var, Cumhurbaşkanımız da ‘çalmadık kapı bırakmayın’ demişti, dedim. Kendisiyle kötü oldum. Varsın kötü olayım mahallem için, mahallemdeki vatandaşların hakkı için kimle kötü oluyorsam olayım hiç önemli değil.”

HALKIN ADAMI ADAY GÖSTERİLSİN
Ak Parti Milletvekillerinin “Tekrar nasıl aday olurum” hedefiyle hareket ettiklerini belirten Muhtar Aytaç Şahinoğlu, şunları kaydetti: “Şu an herkes nasıl tekrar vekil adayı olurum onun derdinde. Biri diyor, o Erkan Kandemir’in adamıdır, biri diyor Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın adamıdır.  Böyle bir algı var şimdiden, ben şunu diyorum ANKARA'DA ADAMI OLAN DEĞİL, HALKIN ADAMI KİMSE, O ADAY GÖSTERİLSİN... Halk kimi istiyorsa o aday gösterilsin. Ak Parti’den nemalanan, partiyi arkasına alıp ihaleleri götürenleri, halktan kopuk kişileri Cumhurbaşkanımızın bilmesi lazım. Bu siyasetçiler kim herkes çok iyi biliyor.  Biz de seçim zamanı bu kişiler aday olmaya yeltenirse, sonuna kadar aday gösterilmemeleri için mücadelesini vereceğiz, gerekirse Ankara’ya gidip partinin önünde eylem yapacağım.”

KEŞKE VEKİLSİZ ŞEHİR OLSAYDIK?
Devletin 24 Ocak depreminden sonra Elazığ’da büyük hizmetler yaptığını, ancak Elazığ Ak Parti Milletvekillerinin kendi farklarını ortaya koyamadığını, Elazığ’ın Ak Parti’den milletvekili olmasa da bu hizmetlerin yapılacağını söyleyen Muhtar Şahinoğlu açıklamasında: “24 Ocak 2020 tarihinde şehrimizde büyük bir deprem gerçekleşti. Devletimiz sağ olsun her zaman yanımızdaydı ve haddinden fazlada kaynak geldi şehrimize. Allah, devletimize zeval vermesin. Ama biz şehir olarak, siyasilerimiz olarak bunu fırsata çeviremedik. Her siyasimiz ağzını açar açmaz diyor ki 25.000 konut yapıldı. Eyvallah Allah razı olsun devletimizden kimse bunu inkâr etmiyor zaten. Ama siz ne yaptınız? Bütün evleri neden 3+1 yaptıramadınız? Neden şehri 5 kata mahkûm ettiniz ve kasabaya çevirdiniz? Şehir merkezinde  birçok eski mahalle var, neden kentsel dönüşümle tamamını dönüştüremediniz? Sosyal konut olarak neden 3 bin, 5 bin konut fazla yaptıramadınız? Halen daha konteyner kentte vatandaşlarımız var, onlara neden çözüm bulamadınız? O 25 bin konutu bu şehirde hiç vekil olmasaydı, vekilsiz şehir olsaydı dahi büyük devletimiz yine yapardı o konutları. Hiçbir depremzedeyi dışarda bırakmazdı. Sizin bu şehre ne katkınız oldu, hangi yanlışı düzeltmeyi başardınız? Siz ne yaptınız siz?” ifadelerini kullandı.