Haftanın Yeni Çıkanları…
Nisa Yılmaz/ D&R ve Kitapyurdu online sitelerinin verilerine göre haftanın yeni çıkan kitapları…
Sınır- J. D. Horn
Sihir, kara büyü ve kayıp ruhlar… Ürpertici sırlarıyla Savannah’da sıradan bir gün.
Bilmeyenler Savannah’nın sadece aydınlık yüzünü ve kibar sakinlerini görebilir. Fakat şehri tanıyanlar sömürge döneminden kalma binaların ve huzurlu kasaba sevimliliğinin ötesini; cadıların saygı gördüğü, büyüden korkulan ve ruhların kopup gidemediği yüzünü de bilir. Mercy Taylor ülkenin en güçlü cadı ailelerinden birinin üyesi olduğu için Savannah’nın bu doğaüstü tarafının gayet farkındadır.
Fakat yeterince güçlü değildir.
Kendine has bir büyü olmayan, yetenekli ve karizmatik ikizinin gölgesindeki Mercy halinden memnun büyümüştür. Fakat Taylor ailesinin reisi öldükten sonra gerçekleşen bir dizi talihsiz olay sonunda kendisini, aileyi kökünden sarsacak bir gizemin ortasında bulur… hem de Savannah’nın mistik temellerini sarsma gücüne sahip ve Taylor cadılarının nesillerdir uzakta tuttuğu karanlığı serbest bırakabilecek bir gizemin.
Savannah Cadıları serisinin ilk kitabı Sınır’da büyü, romantizm ve ihanet, modern ve fantastik bir hikâyeyle bir araya geliyor. (Tanıtım Bülteni)
Kafanı Değiştir- Rod Judkins
Yaratıcılığı Özgür Bırakmanın 57 Yolu
Yaratıcılığın doğuştan gelen bir şey olduğuna, bu yeteneğe sahip olmayanların elinden yaratıcı kişilere gıpta etmekten başka bir şey gelmeyeceğine inanılır. Oysa çoğu yaratıcı insan da herkes kadar sıradandır. Tek farkları kendilerine inanmalarıdır ve bu da sonradan öğrenilebilecek bir şeydir.
Kafanı Değiştir, dünyanın en yaratıcı insanlarının 57 alışkanlığına mercek tutuyor. Beatles’tan Einstein’a, Charles Dickens’tan Damien Hirst’e kadar pek çok yaratıcı isim sayesinde sen de kalıpların dışında düşünmeyi öğreneceksin. Öğreneceklerinin arasında odaklanmanın önemi, neden asla ilham gelmesini beklememen gerektiği ve başarısızlığı başarıya dönüştürmenin yolları da var.
Hedefin ister kendi işini kurmak, ister beste yapmak, ister işin için yeni fikirler üretmek, ister sadece dünyaya bakış açını değiştirmek olsun, bu kitap sana tam da ihtiyaç duyduğun şeyi öğretiyor.
Kafanı değiştir, içindeki yaratıcı dehayla tanışmaya hazır ol… (Tanıtım Bülteni)
Zaman Yolculuğu: Geçmiş, Şimdi ve Geleceğin Kısa Tarihi -James Gleick
Zamanda yolculuk mümkün mü? Bu yolculuğu neden arzularız? Bütün olası dünyalar içinde en iyisi bu mu? Geçmiş değiştirilebilir mi? Sonuç, sebebi etkileyebilir mi?
Tüm zamanların en iyi bilim yazarlarından biri olarak kabul edilen James Gleick’ın Zaman Yolculuğu, hem bir fantezinin edebiyattan fiziğe, sinemadan gündelik hayatımıza uzanan olgunlaşma yolculuğunun öyküsünü anlatıyor, hem de Zaman’ın anlamına, dolayısıyla bilince, belleğe, yaşama ve ölüme dair yepyeni bir dil yaratıyor. Geçmiş, gelecek ve şimdi, uzayzaman sürekliliğinin dördüncü boyutunda yer alan bu yeni Zaman dilinde tek ve aynı noktada buluşuyor.
Bir zamanlar hayal gücünün kıvılcımıyla başlayan zamanda yolculuk ise sanal dünya vatandaşı 21. yüzyıl insanları için artık uzak değil. Ne var ki “sonsuzluk artık eskisi gibi değil, cennetimiz eskisi kadar güzel değil” diyor Gleick. Yine de bazı sorular değişmiyor: Bir zaman makineniz olsaydı, geçmişe gidip Hitler’i öldürür müydünüz?(Tanıtım Bülteni)
Mustafa Abdülhalik Renda – Hatırat (Sabri Sayarı , Aytaç Demirci)
Abdülhalik Renda’nın hatıratı, dağılmakta olan imparatorluğun, kurtuluş mücadelesinin ve yeni kurulan Cumhuriyet’in malî ve idarî kaidelerine dair birinci elden tanıklığıyla ilk kez okurların dikkatine sunuluyor.
“Kalemiyeden mülkiyeye” doğru bir dönüşüm geçiren Osmanlı devlet bürokrasisinin merkezinde, ömrü devletin aksâ-yı garbından aksâ-yı şarkına mülkî idareyle geçen bir devlet adamı, ve Cumhuriyet’in sivil mimarlarından Mustafa Abdülhalik Renda, Balkan Savaşı’nda memleketi Yanya’nın düşüşünden sonra Preveze üzerinden İstanbul’a hareket ederken hissettiklerini hatıratına şöyle kaydeder: “Çanakkale’ye gelinceye kadar ıstırabım yüzümden belli oluyordu. Yolda daima düşünüyor, ati hakkında bir türlü karar veremiyordum. İstanbul’a hareket ederken kararım Anadolu’nun ortasında bir yer bularak ailemi hemen oraya nakletmekti. Çanakkale’den içeri girince geniş bir nefes aldım. Doğduğum günden beri teneffüs ettiğim vatan havasını soluyordum yeniden. Birden yüzüm değişti. Yüzüme çökmüş olan ümitsizlik havası dağıldı. Vatanı yükseltmek, felaketlerden ders almak gerektiğini düşünmeye başladım.”
“Abdülhalik Bey Maliye Vekâleti’ne geldiği zaman Hazine’nin borçları her türlü intizamını kaybetmiş idi. Abdülhalik Bey Maliye vekilliğini aldıktan altı ay sonra Hazine’nin bir vaadini eline alan alacaklı, o vaadi iç ve dış bankalarda sağlam bir bono gibi değerlendirebiliyordu. Bir daha görmüştüm ki, sözüne ve intizamına güvenilen bir Maliye vekili altın dolu kasa kadar kıymetlidir.” - İsmet İnönü
“Bu devlet ve siyaset adamı kariyerinin en yüksek merhalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nda ise insanî ve siyasî olgunluğunun en kıymetli semerelerini vermiştir. TBMM teşrii, tutum ve ahlâk bakımından Mustafa Abdülhalik Renda gibi tam manasıyla bir başkan görmemiştir diyebiliriz. O, sanki bir Garp demokrasisinin parlamenter teamülleri içinden yetişmiş gibiydi.” - Yakup Kadri Karaosmanoğlu
“Mustafa Abdülhalik Bey, gerçek hayatta eşine pek az rast gelinecek kadar mükemmel bir insan, iyi bir vatandaş, aile babası, devlet memuru örneğidir. Hayatını onun kadar prensiplere göre düzenleyenler ve bu prensiplere noktası noktasına bağlı kalabilenler azdır.” - Ahmet Emin Yalman