Haftanın Manşeti Hakimiyet'ten

Ömer Enes YILAR/İlimiz yerel televizyonu Kanal Fırat'ta her hafta Çarşamba günleri yayınlanan 'Analiz Programı'nda haftanın manşeti 'Hizmetti, Hezimet Oldu' başlığıyla Hakimiyet Gazetesi oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Haftanın Manşeti Hakimiyet'ten
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hata Çarşamba günü Kanal Fırat ekranlarından izleyiciyle buluşan ve Elazığ’ın büyük bir beğeniyle takip ettiği, Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Kanal Fırat Program Sunucusu Furkan Dilaver’in hazırladığı ve Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Doğan’ın konuk olarak katıldığı ‘Analiz’ programında da ‘toplu kura’ konusu değerlendirildi. Gazetemizin ‘Hizmetti, Hezimet Oldu’ başlığıyla attığı manşet, programda haftanın manşeti olarak değerlendirildi.

Başarıyla yürüttüğü akademik çalışmalarının yanında şehrin sorunlarını yakından takip eden, tarafsızlığı ve öngörüsüyle, samimi ve yerinde çözümler sunan Doç. Dr. Adem Doğan, manşetimizi değerlendirirken önemli konulara değindi. Do. Dr. Doğan: “Sayın Cumhurbaşkanımız, Elazığ’a çok büyük bir önem verdi, değer verdi. Birkaç defa Elazığ’a geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, defalarca Elazığ’a geldi. TOKİ çok hızlı bir şekilde ihaleleri yaparak süreci yönetti. Ama biz bunun dağılımını bir türlü vatandaşımızın talebini dikkate alarak, rızasını gözeterek gerçekleştiremedik. Tüm konutlara talepler alınarak bu sürecin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi sağlanabilirdi. Yüzde yüz olmasa da büyük bir oranda memnuniyetle bu işlemler gerçekleştirilebilirdi” dedi. 

VATANDAŞA YAPTIĞINIZ HİZMET MEMNUNİYET OLUŞTURMUYORSA…
Vatandaşa yaptığınız hizmet memnuniyet oluşturmuyorsa o hizmet heba olmuş, çöpe atılmış diyen Doç. Dr. Adem Doğan: “Hizmet olarak değerlendiriliyor. Bu kaynaklar bizim kaynaklarımız. Bu şehirde deprem konutlarına çok yüksek rakamlar harcandı. Bu kaynaklar hepimizin kaynakları. Siz bu kadar ödenek ayırmışsınız ama gelip ortada duruyorsunuz, memnuniyet yok. Sayın Cumhurbaşkanı’na ulaşmakta insanlar elbette ki sıkıntı yaşıyorlar” şeklinde konuştur.

“HİZMET NASIL HEZİMETE DÖNÜŞÜR EN SOMUT ÖRNEĞİ”
Vatandaşın tamamı memnun edilemese de çok büyük bir kısmının taleplerinin karşılanabileceğini belirten Doç. Dr. Doğan: “Elazığ’daki deprem olayı ve sonrasındaki süreç; bu kadar önemli yatırımların, hizmetlerin, devletin ayırdığı kaynağın, devletin verdiği önemin nasıl hezimet haline geldiğini bizim akademik çalışmalarda kullandığımız ‘örnek olay incelemesi’ne verilebilecek en somut örnek. Bu kadar kaynağı, yatırımı nasıl insanları bu kadar rahatsız edebilecek bir hale getirebiliriz ben gerçekten anlam veremiyorum. Tek söyleyeceğim vatandaş haklarını arasın. Yüzde yüzü memnun edin demiyoruz ancak vatandaşların çok büyük bir kısmının talepleri karşılanabilirdi. Bu şehrin insanının bunu hak etmediğini düşünüyorum” dedi.

‘Hizmetti, Hezimet Oldu’ başlıklı manşetimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
 

Haftanın Manşeti Hakimiyet'ten