Hacıbekiroğlu: 'Partiler Değil, İsimler Kazandı'

Saadet Partisi Elazığ eski İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Elazığ'da yerel seçimleri partilerin değil isimlerin kazandığını, Ak Parti'yi Elazığlıların cezalandırdığını ve son olarak ise Ak Parti'nin Şahin Şerifoğulları ile değil de başka bir adayla girseydi seçimi kaybederdi dedi.

Hacıbekiroğlu: 'Partiler Değil, İsimler Kazandı'

İlimiz siyasetinin tecrübeli isimlerinden ve Saadet Partisi Elazığ eski İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, 31 Mart yerel seçimlerini Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirdi.

Hacıbekiroğlu, Elazığ’da yerel seçim sonuçlarında partilerin değil isimlerin ön plana çıktığını ifade ederek, halkın güvendiği isimleri tercih ettiğini ifade etti.

Hacıbekiroğlu: 'Partiler Değil, İsimler Kazandı'

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NIN İMAJI AK PARTİ’DEN DAHA ÖNDE

Hacıbekiroğlu yaptığı açıklamada,“ Elazığ’da seçimleri değerlendirmek için; siyasi partilerin, özellikle adayların gösterdiği performans bir de siyasi partilerin aday profilini incelemek gerekiyor. Şahin Şerifoğulları, Ak Parti’nin önceki dönem Belediye Başkanı ve Ak Parti’nin 2024 Belediye Başkan Adayıydı. Ancak Şahin Şerifoğulları Elazığ Kamuoyunda Ak Parti’den daha önde. Parti, Şahin Bey’in gerisinde kaldı. Elazığ’daki insanlar Şerifoğulları’nı tercih etti. Onu tercih etmelerinin bazı sebepleri vardı.” dedi.

ŞAHİN BEY ANKETLERDE  HEP İLK SIRADA OLDU

Başkan Şerifoğulları’nın bazı hizmetlerinin toplum tarafından beğenildiği ifade eden Hacıbekiroğlu,“ Özetle değerlendirirsek Elazığ Kamuoyunda Şahin Bey’in ismi ön plana çıktı. Yani yaptığı bazı hizmetleri toplum tarafından beğenildi ve kabul gördü. Dolayısıyla Şahin Bey, Elazığ’da yapılan anket ve bütün çalışmalarda hep ilk sırada gözüktü.” dedi.

FARUK BEY SEÇİMİ ALABİLECEK BİR NOKTADAYKEN MAALESEF BU ŞANSINI KAYBETTİ

Yeniden Refah Partisi’nin adayı Faruk Septioğlu hakkında da açıklamalarda bulunan Hacıbekiroğlu,“ İkinci sırada seçimi alabilecek noktada olan Yeniden Refah Partisi’nin adayı Faruk Septioğlu var. Septioğlu’nun adaylığı açıklandıktan sonra Elazığ Havaalanına geldiği zaman büyük coşkuyla karşılandı. O karşılamanın karşılığı Elazığ’da seçimi kazanmaktı. Büyük bir kalabalık vardı ancak Faruk Septioğlu geldiği günden sonra ibreyi hep aşağıya düşürdü. Televizyon programlarına katılarak yaptığı açıklamalarla göz doldurması gerekiyordu ancak yapamadı. Dolayısıyla Faruk Bey seçimi alabilecek bir noktadayken maalesef bu şansını kaybetti. Elazığ kamuoyunda oluşan kanaat; Faruk Bey’in bu süreci kendi hareketleriyle, bilgi ve birikimiyle doğru bir şekilde yürütemedi, ön plana çıkaramadı. Dolayısıyla insanlar Faruk Bey’in hem listesine tepki gösterdi, hem de iki dönem Milletvekilliği yaptığı halde yetersiz kaldığını düşündü. Bu nedenle ibresi hep aşağıya düştü.”dedi. 

“MURAT BEY, BENİM DE SEVDİĞİM TEMİZ BİR İNSAN”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin  de Elazığ’da aktif olarak sahada olduğunu ve çalışma yaptığını ifade eden Hacıbekiroğlu,“ Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday adaylarından Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer, MHP tarafından sürekli methedilen bir Profesördü. Tabi Murat Bey’in adaylığı açıklandığında MHP ile siyaset yapan arkadaşlarım bu adayla kazanmanın mümkün olmadığını belirttiler. Ama son zamanlarda pozitif bir hava estirdiler, bizi de inandırdılar. Son zamanlarda seçimi alabileceklerini düşündürdüler. Murat Bey, benim de sevdiğim temiz bir insan. Ancak parti olarak ülke genelinde olduğu gibi oy oranı anlamında beklentinin altında kaldı.”dedi.

ELAZIĞ’DA “CHP KAZANAMAZ” ALGISI KIRILAMADI

CHP’nin 2023 genel seçimlerde çok güzel bir performans gösterdiğini ve çok güzel bir oy aldığını belirten Hacıbekiroğlu,“ Cumhuriyet Halk Partisi’nin Elazığ’da seçimi kazanamayacağı halk arasında ilk günden konuşuldu. Yani CHP genel seçimlerde çok güzel bir performans gösterdi ve çok güzel bir oy aldı. CHP Elazığ merkezde yaklaşık 55 bin oy aldı. Gürsel Erol bu noktada güzel bir çalışma yapmalıydı. CHP Adayı Avukat Coşkun Çağlar Duran Bey, oldukça düzgün ve kaliteli bir insan ancak Elazığ’daki “CHP Belediyeyi kazanamaz” algısını kıramadı. CHP sürekli ikinci partiyiz açıklamaları yaptı ancak o da olmadı.”dedi.

YOK OLAN BİR PARTİNİN ADAYININ SEÇİM KAZANMASI OLDUKÇA GÜÇTÜR

Saadet Partisi hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Hacıbekiroğlu,“Saadet Partisi’nin adayına gelince, Abdullah Akın mega projelerle toplumun önüne çıktı. Kimisi absürt olduğunu düşündü, kimisi önüne gelen konuşuyor diye düşündü, kimisi de takdir etti ama Abdullah Bey’in kötü şansı şuydu; Saadet Partisi, Parti olarak yok oluyordu. Yok olan bir partinin adayının seçim kazanması oldukça güçtür. Haliyle Abdullah Bey de 11 bin civarında bir oy aldı.”dedi.

ELAZIĞ, AK PARTİ’Yİ CEZALANDIRDI

İlçe ve beldelerde Ak Parti’nin büyük oranda oy kaybetmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Hacıbekiroğlu,“ Şahin Şerifoğulları Ak Parti’nin önüne çıktı. Aslında Şahin Bey olmasaydı, başka bir aday olsaydı kesinlikle kaybederdi. Bunu değerlendirirken Elazığ’daki diğer belediyelere de bakmakta fayda var. Mesela AK Parti Keban’da seçimi kaybetti. Yani mevcut Belediye Başkanını kaybetti. Ayrıca Ak Parti’ye müracaat eden ve aday gösterilmediği için farklı partilere yönelen arkadaşlar seçimi kazandı. Ak Parti Elazığ’da sadece Ağın, Maden ve Arıcak İlçe Belediyelerini ve Yurtbaşı Beldesini kazandı. Buna baktığımız zaman bu 3 ilçenin büyüklüğü, bir ilçe nüfusu kadar sayılır. Yani Ak Parti bütün Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da büyük bir hezimet yaşadı. Kısacası ülke genelinde Ak Parti’nin kalelerinden biri olan, yükünü göğüsleyen Elazığ, Parti’yi cezalandırdı ve Ak Parti Elazığ’ın seçimi kaybeden partisi oldu. Adaylık sürecinde yaşanan ve konuşulan şeylerin çoğunu anlatmaya benim terbiyem müsaade etmiyor.” dedi. 

SEPTİOĞLU, PALU’DA ÇOK RAHAT ALABİLECEK BİR KONUMDAYKEN ADAY GÖSTERİLMEDİ

Hacıbekiroğlu,“Örneğin Saadet Partisi’nden seçilen Hatif Çadırcı, Yazıkonak’ta Ak Parti’ye geçti. Hatif Bey benim hâlâ diyaloğum olan, tertemiz bir insan. Parti’den gitse de haram yemeyen ve hırsızlık yapmayan, Elazığ’ın benim nezdimde en başarılı Belediye Başkanı. Ak Parti adaylığı Hatif Bey’e değil de geçmişte seçim kaybeden Aydın Ayaz’a verdi. Bu durum insanın kafasında soru işareti bırakıyor. Dolayısıyla Hatif Çadırcı küçük olan Büyük Birlik Partisi’ne gitti ve seçimi kazandı. Septioğlu, Palu’da çok rahat alabilecek bir konumdayken aday gösterilmedi, Vahdettin Bey gösterildi ve seçim kaybedildi.”

NURETTİN ASLAN, KARAKOÇAN’DA ADAY GÖSTERİLSEYDİ DEM KAZANAMAZDI

Hacıbekiroğlu son olarak ise “Nurettin Aslan Karakoçan’da aday gösterilseydi DEM kazanmazdı.  Sosyal medyada veya televizyonlarda Ak Parti’nin aktörleri olan Milletvekilleri ve İl Başkanı bu durumu farklı şekilde değerlendirme yapıyorlar ama toplum böyle değerlendirmiyor. Yani toplum bu hezimetin faturasını Ak Parti’nin aktörlerine kesiyor, ben de doğru buluyorum. Çünkü durum ortada, yaşanan hadiseler ortada. Dolayısıyla Ak Parti, Elazığ’da büyük bir hezimet yaşadı.”