Hacıbekiroğlu, G20 Zirvesini Değerlendirdi

Fransa'daki terör saldırılarını hatırlatan Hacıbekiroğlu, batı toplumlarının samimiyet testi ile karşı karşıya olduğunu şu sözlerle aktardı: 'uluslararası toplum olarak samimi

Hacıbekiroğlu, G20 Zirvesini Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fransa’daki terör saldırılarını hatırlatan Hacıbekiroğlu, batı toplumlarının samimiyet testi ile karşı karşıya olduğunu şu sözlerle aktardı: “uluslararası toplum olarak samimiyet testiyle karşı karşıyayız. Beyrut’taki, Bağdat’taki, Halep’teki, Bingazi’deki saldırılar Paris’teki kadar canımızı yakmıyorsa ortada bir samimiyet sorunu vardır”dedi.

 

G20 ile ilgili de konuşan Hacıbekiroğlu, “Her 6 saniyede bir çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyorsa, her 4 saniyede bir insan mülteci durumuna düşüyorsa, 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında yaşıyorsa, her yerde kan ve kaos hakimse,  böyle bir tablo içinde g20 ülkelerinin şaşaalı toplantıları, birlikte çektirilen aile fotoğrafları tiyatral bir gösteriden, gereksiz bir şovdan başka bir şey olamaz” diye eleştirdi.

 

Bingazi’deki saldırılar, Paris kadar canımızı yakmıyorsa…

 

Hacıbekiroğlu, başta Fransa’da meydana gelen terör saldırısı olmak üzere Antalya’da hafta sonu gerçekleştirilen G20 zirvesini ele aldı.

 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, aylık il divan toplantısına Fransa’da meydana gelen terör saldırısı ile başladı. Fransa’da meydana gelen saldırılardan sonra yaşananların uluslararası arenada sürekli gündemde tutulması üzerine Hacıbekiroğlu, mazlum coğrafyalarda yaşananları örnek gösterdi.

 

Hacıbekiroğlu, Batı’nın ikiyüzlü tutumunu eleştirdi

 

Hacıbekiroğlu, “Nerede yaşanırsa yaşansın, kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, silahsız masum insanlara yönelik her türlü saldırıyı şiddetle kınıyorum” diyerek hayat hakkının kutsal olduğunu söyledi. Hacıbekiroğlu, “bizim inancımızda haksız yere bir masum bir insanı öldüren kimse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. özellikle Fransa’nın başkenti Paris’te 132 kişinin ölümüne neden olan saldırı bütün dünyanın bir numaralı gündemi oldu” açıklamasında bulunarak, uluslararası toplumun samimiyet testiyle karşı karşıya olduğunu aktardı.

 

Hacıbekiroğlu, “Ancak uluslararası toplum olarak samimiyet testiyle karşı karşıyayız. Filistin’de 1 yılda 594 çocuk, terörist saldırılarda hayatını kaybetti.  Suriye’deki iç savaş 8 milyon insanın hayatını değiştirdi. 3 bin 501 çocuk bombalara kurban gitti.  ırak’ta sadece son dönemde 600 çocuk aynı terörün kurbanı oldu. Beyrut’taki, Bağdat’taki, Halep’teki, Bingazi’deki saldırılar Paris’teki kadar canımızı yakmıyorsa ortada bir samimiyet sorunu vardır. Akdeniz’de sahillere vuran çocukların cansız bedenleri Paris’teki kadar yüreğimizi yakmıyorsa ve hatta bu mülteci çocuklara kapılarımızı dikenli tellerle kapatıyorsak ortada bir samimiyet sorunu vardır. Paris’te 132 masum öldüğünde ayağa kalkan dünya, Ankara’daki 102 masum hayatını kaybettiğinde kılını kıpırdatmıyorsa ortada bir samimiyet sorunu vardır” diyerek batı toplumunun ikiyüzlü tutumunu eleştirdi.

 

Müslümanlara yönelik saldırılara bahane edilmemeli

 

Paris saldırıları ile ilgili değerlendirmesinin devamında ise Hacıbekiroğlu, olayın Avrupa’nın 11 Eylül’ü gibi lanse edilmesini de eleştirdi.

 

Hacıbekiroğlu, “Maalesef Paris’teki saldırılar için ısrarla, ‘Avrupa’nın 11 eylülü’ benzetmesi yapılmaktadır. bu benzetme tarihi bir yanılgı, tarihi bir hatadır. şiddet, şiddetle çözülemez. kan, kanı doğurur. tıpkı 11 Eylül’de olduğu gibi, Paris’teki saldırılar İslam ülkelerine yönelik yeni işgal ve saldırı planlarının gerekçesi yapılmamalıdır. hele hele bu saldırılar Avrupa’da yaşayan Müslümanlara yönelik yeni dışlama ve ötekileştirme adımlarının bahanesi haline getirilmemelidir. böyle bir yaklaşım karşı karşıya bulunduğumuz kaos ve krizi çözmek bir yana daha da derinleştirecektir” diyerek de uyarı da bulundu.