Habermetre'nin 'En' Leri

Türkiye'nin en büyük dijital haber bankası Habermetre, binlerce Türk sitesini tarayarak, 2023 yılında en çok konuşulan konuları sıraladı. Listenin ilk sıralarında ise Dilan Polat, Merve Dizdar ve Tamer Karadağlı filmi yer aldı.

Habermetre'nin 'En' Leri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 adet konunun yer aldığı listenin başında 41.279,00 haberle Dilan Polat'ın tutuklanması geldi. 
Engin Polat ve Dilan Polat'ın kasım ayında vergi kaçakçılığı ve kara para suçlamasıyla tutuklanması 2023 yılında 139.573.856 okunma sayısına ulaştı. 
Polat'ın ardından 2023 yılının en çok konuşulan konusu Merve Dizdar'ın Kuru Otlar Üstünde filmindeki başarısından dolayı Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alması ve devamındaki konuşması oldu. Dizdar'ın ödül alması 9.652 habere konu olurken 2.918.606 okunma sayısı aldı.
Çocuklar Duyması'ndaki rolüyle hafızalara kazınan Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanması bu senenin en çok konuşulan 3. konusu olurken Doktor Ender Saraç'ın oğlu tarafından istismarla suçlanması ise listenin 4. sırasında yer aldı. 
Listenin 5. sırasında sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın Kahramanmaraş merkezli depremde gökçük altında kalarak hayatını kaybetmesi geldi. 
Habermetre tarafından hazırlanan listenin 6. sırasında 2.599 haberle Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklanması, 7. sırasında 2.178 haberle Mert Ramazan Demir ve Afra Saraçoğlu'nun aşk yaşaması, 8. sırasında 1.955 haberle Mehmet Aslantuğ ile Arzum Onan'ın 27 yıllık evliliğini bitirmesi, 9. sırasında ise 1.922 haberle Metin Akpınar'ın 36 yıl sonra ikiz kızlarının ortaya çıkması, 10. sırasında ise 1.114 haberle başarılı oyuncu Seda Fettahoğlu'nun intihar etmesi geldi.
Bu listeye bakınca, daha doğrusu insanların hangi haberleri daha çok ve özenle takip ettiğini görünce sanki bu ülkede hiçbir ciddi sorun olmamış, deprem yaşanmamış, insanlar hayatlarını kaybetmemiş, Filistin işgal edilmemiş, şehit haberleri gelmemiş gibi.
Bu tablo da gösterdi ki insanlar ciddi memleket meseleleriyle ilgilenmek ve buna kafa yormak yerine magazine sarıyor ve burada kendince huzur buluyor.
Bu haber ve bu sonuçlar, Türk halkının psikolojisi, olaylara bakışı ve öncelikleri konusunda ciddi bir sosyolojik araştırmayı gerektiriyor. 
Bakalım araştırma sonuçları ne söyleyecek ve vatandaşlar bu haberlere neden yöneldikleri konusunda nasıl bir gerekçe ortaya koyacak.