Gurur ve coşkuyla…

Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümü büyük bir gurur ve heyecanla kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kahraman ecdadımızın canını feda ederek kazandığı bu büyük zafer, tüm ülke de olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutlanacak.

Gurur ve coşkuyla…

Elazığ’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümü coşkusu yaşanıyor. Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümü büyük bir gurur ve heyecanla kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman ecdadımızın canını feda ederek kazandığı bu büyük zafer, tüm ülke de olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutlanacak.

Gurur ve coşkuyla…

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli ekinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda Programlar 28 Ekim’de Elazığ Valiliği Hizmet Binası Atatürk Anıtı Önünde Çelenk sunma töreni ile başladı.

29 Ekim’de ise Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Valilik Makamında Tebrikleri Kabul Edecek. Daha sonra program Eski Öğretmenevi önünde Kutlama Töreni ile devam edecek.

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları saat 18:15’de 15 Temmuz Meydanı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar devam edecek olan Fener Alayı ile sona erecek.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Elazığ Belediyesi, toplu ulaşım araçları 29 Ekim Salı günü ücretsiz olarak hizmet verecek. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda şehir içi toplu ulaşım hizmetlerinin ücretsiz sunulacağı bildirildi.

101. YIL MESAJLARI

Elazığ İl Protokolü, STK temsilcileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gurur ve coşkuyla…

VALİ HATİPOĞLU: “YARINLARA DAHA GÜVENLİ BAKIYORUZ”

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Hatipoğlu yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Kıymetli Elazığlı Hemşerilerim, Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman ecdadımızın canını feda ederek kazandığı bu büyük zafer, sadece Türk milletinin değil, dünya tarihinin de en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetine olan sonsuz inancının, birlik ve beraberlik içinde kurduğu güçlü bir devletin sembolüdür. 29 Ekim 1923’te atılan bu büyük adım, sadece bugünü değil, yarını da aydınlatan bir meşaledir. Bizler, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının emaneti olan bu kutlu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bugün, Türkiye’nin her alanda elde ettiği başarılar, milletimizin azmi, çalışkanlığı ve cesareti sayesinde kazanılmıştır. Milli teknolojimiz, güçlü altyapımız ve gençlerimizin dinamizmi sayesinde Türkiye, yarınlarını daha güvenli, daha özgür ve daha güçlü inşa edecektir. Elbirliğiyle daha nice zaferlere, daha nice başarılara ulaşacağımıza olan inancımız tamdır. Çevremizde süregelen çatışmalar, Türkiye’nin bölgesinde ne kadar kritik bir denge unsuru olduğunu bir kez daha göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Daha adil bir dünya mümkün” ilkesiyle dile getirdiği ülkemizin tutumu, tüm dünyada savaş çığırtkanlığı yapanlara örnek olmalıdır. Türkiye, bu süreçlerde hem kendi sınırlarını hem de mazlum milletlerin hukukunu koruma kararlılığını sürdürmektedir. Dış güçler ve işbirlikçileri, ülkemizi hedef alan planlarla kaos yaratmaya çalışsa da milletimizin sağduyusu, devletimizin dirayeti ve ordumuzun gücü, bu oyunları boşa çıkarmaktadır. Türkiye, bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyor; tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Gurur ve coşkuyla…

IŞIKVER: “YÜCE TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN”

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Yayımladığı Kutlama Mesajında; “Dünyanın yeni ve hayati meydan okumalarla karşı karşıya olduğu ve bölgesel dengelerin üzerinde siyasi mühendisliklerin yapıldığı bir dönemde, İslam ve gönül coğrafyasının umudu Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve dirliği tek önceliğimiz ve hedefimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ sözünden ilhamla, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini ileri taşımak, gelecek nesillere onurla aktarılacak bir miras olarak yaşatmak, milletimizin en büyük hedefidir. Bir asrı geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti, karşılaştığı tüm zorluklara rağmen genç nesillere güvenle miras bırakılabilecek büyük bir devlet tecrübesi ve kültürel zenginliğe sahiptir. Büyük Türk Milleti Cumhuriyetin kuruluş idealleri doğrultusunda, çağdaş dünya ile her alanda rekabet edebilecek yüksek irade ve ferasete sahiptir. İstiklale tutkun, istikbale hazır, daha nice yüzyıllara olan kararlılığımızla... Cumhuriyet'in 101. yılı yüce Türk Milletine kutlu olsun.” dedi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “CUMHURİYET, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN GÜVENCESİDİR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Şerifoğulları yayımladığı mesajında, şunları kaydetti: “Şanlı tarihimize altın harflerle yazdığımız Kurtuluş Savaşı mücadelemizin ardından kurulan Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Tarih boyunca esarete rıza göstermeyen aziz milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden yedi düvele karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nı tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla, zaferle taçlandırmıştır. Kazanılan bu büyük zaferin ardından Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulan Cumhuriyet, bağımsızlığımızın güvencesidir. Cumhuriyet; kanlarıyla, canlarıyla bu topraklara vatan mührünü vuran ecdadımızdan bize kalan en büyük mirastır. Bugün; milletimizin her bir ferdiyle tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye ideallerimize kararlılıkla yürümeye devam ederken, bağımsızlığımıza yönelen her türlü tehdidi dün olduğu gibi bugün ve yarınlarımızda da bertaraf etmeye devam edeceğiz. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklal ve istikbalimize kasteden hiçbir saldırı hedefine ulaşamayacaktır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu topraklar uğruna şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi ve fedakar gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.”

Gurur ve coşkuyla…

YILDIRIM:“ BEDELİNİ CANLARIYLA ÖDEYEN TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş savaşını, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla ve zaferle taçlandırdı. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyor, bin yıldır, dünyanın en gözde, üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”dedi.

YAŞAR:“ AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE RAHMETLE YAD EDİYORUM”

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Büyük fedakarlıklarla bir mucizeye imza atan aziz ecdadımızın emaneti Cumhuriyet’imiz, 101 yaşında. Kutlu olsun. Cumhuriyet; Herkes “Bitti” derken, ayağa kalkan ve yedi düveli dize getiren Türk Milleti’nin, büyük mücadelesinin son imzasıdır. Cumhuriyet; İdareyi, bir kişinin iki dudağı arasından alıp, millet iradesine teslim eden medeniyet köprüsüdür. Binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine, 101 yılda nakış nakış örülerek giydirilen Cumhuriyet zırhının yara almasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu, bu toprakların Türk yurdu olduğunu, ve bu gerçeğin, ezelden ebede değişmeyeceğini unutanlara, unutmak isteyenlere ya da unutturmaya kalkanlara, bıkmadan, usanmadan hatırlatacağız. Başta, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm istiklal kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı.