Gürsel Erol'dan Elazığ Milletvekillerine İsveç Tepkisi 'Kuzu Kuzu El Kaldırdınız!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç'in NATO üyeliğine evet oyunu veren Milletvekillerini sert bir dille eleştirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gürsel Erol'dan Elazığ Milletvekillerine İsveç Tepkisi 'Kuzu Kuzu El Kaldırdınız!'

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’da bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsveç’in NATO üyeliğine evet oyu veren Milletvekillerini eleştirdi. Erol, Elazığ’ın beş Milletvekili var. Dördü evet dedi. Ben o oyuna katılmayarak evet oyu kullanmadım. Şimdi soruyorum. Milliyetçilik, inançlarımıza saygı, değerlerimize saygı, sokaklarda palavra atarak mı olur? Yoksa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde babayiğitçe tavır koyarak mı olur?” dedi.

EROL: “KUZU KUZU EL KALDIRIP BEN MUHAFAZAKARIM DEMEK ÇELİŞKİDİR”

Milletvekili Erol, konuşmasında: “İsveç’in NATO üyeliği meclise geldi. Peki ben ne dedim? Ben Elazığ milletvekiliyim. Kuran-I Kerim’i yakan, Peygamber efendimize hakaret eden, terör örgütlerine ev sahipliğini yapan bir ülkenin üyeliğine hayır oyu kullanacağım dedim. Elazığ’ın beş milletvekili var. Dördü evet dedi. Ben o oyuna katılmayarak evet oyu kullanmadım. Şimdi soruyorum. Milliyetçilik, inançlarımıza saygı, değerlerimize saygı, sokaklarda palavra atarak mı olur? Yoksa Türkiye Büyük Millet Meclisinde baba yiğitçe tavır koyarak mı olur? Öyle milliyetçilik sokaklarda yalan söyleyerek olmaz. Yalanla dolanla palavra atarak olmaz. Her milliyetçinin bu ülkenin değerlerine sahip çıkan herkesin İsveç’in NATO üyeliğine evet oyu kullanmaması lazımdı. Sen Kuran- I Kerimi yakacaksın, ayaklar altına alacaksın, Peygamber efendimize hakaret edeceksin, burada benim askerimi şehit eden terör örgütlerine ev sahipliği yapacaksın, sonra yerine geldiği zaman mecliste gideceksin kuzu kuzu el kaldıracaksın, sonra diyeceksin ki ben muhafazakarım. Sonra diyeceksin ki ben milliyetçiyim hepsi yalan. Milliyetçi milletvekili varsa Gürsel Erol’dur. Muhafazakar milletvekili varsa Gürsel Erol’dur. Hiç bundan şüpheniz olmasın. Devletimizin varlığı, Ülkemizin birlik ve beraberliği nerede olsa ve nerede taraf olunması gerekirse sizi temsil eden milletvekili olarak hiç merak etmeyin ben oradayım. Sizi temsilen en dik şekilde sizi orada temsil etmeye devam edeceğim.” İfadelerine yer verdi.