Güney Köyü'nde Korkutan Yangın

Önceki gün Sivrice'nin Güney Köyü'nde köyün dışında  başlayan ve kısa sürede  200 metre ilerideki  köye ulaşan alevler gü

Güney Köyü'nde Korkutan Yangın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün Sivrice’nin Güney Köyü’nde köyün dışında  başlayan ve kısa sürede  200 metre ilerideki  köye ulaşan alevler güçlükle kontrol edilirken, alevler  köyün içine varmak üzereyken rüzgarın aniden yön değiştirmesi sonucu  büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.  Köylülerin çöplük olarak kullandığı alanda ilk önce yangının başladığını söyleyen Doğukan DENİZ “ Önce hafif bir duman gördük, ne olduğunu anlamadan  kısa sürede kuru otlar vasıtasıyla köye ulaşan alevler odunluklara ulaşınca alevlerin boyutu elektrik tellerine kadar yükseldi” dedi.

Rüzgarın aniden  yön değiştirmesiyle yangına müdahale etme şanslarının  olduğunu ifade eden DENİZ “Elazığ Belediyesi   ve Orman Bölge müdürlüğüne ait itfaiye araçlarının gelmesiyle yangın  kontrol altına alındı.Köy halkını ve köyümüzü Allah korudu. Alevlerin  evlere ulaşmasına birkaç metre kalmıştı. Köylülerde bir koordinasyon yok, herkes bilinçsizce yangını söndürmeye çalıştı. Büyük bir panik havası vardı. Alevler evlere ulaşmış olsaydı kimsenin yapacağı bişey yoktu. Çünkü; bütün köy evlerinin etrafı kuru ddigerarla çevrili, onlar tutuşsaydı  iki itfaiye aracının o yangını söndürmesi ya da  kontrol altına alması mümkün değildi” diye konuştu.

Öğleden sonra 2 civarında başlayan yangın yaklaşık yarım saat sürerken  yangında can ve mal kaybı yaşanmadı.