Gündüz Atık, Gece Hırsızlık

Geri dönüşüm malzemesi toplama bahanesi ile gündüz trafiği tehlikeye sokacak şekilde sokak sokak gezen çoğu yabancı uyruklu bazı gençler, gece saatlerinde başta işyerleri ve inşaatlar olmak üzere birçok yerden hırsızlık yapıyorlar. Vatandaşlar yetkililerin bu konuda önlem almalarını bekliyor…

Gündüz Atık, Gece Hırsızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde çoğu yabancı uyruklulardan  oluşan ve geri dönüşüm malzemeleri toplayan bazı şahısların, gece geç saatlerde ise hırsızlık yaptıkları ve vatandaşın dışarda kalan neyi varsa çaldıkları iddia  ediliyor.

GERİ DÖNÜŞÜM MASKESİ KULLANILIYOR
İlimizin hemen her mahallesinde geri dönüşüm malzemeleri olan, plastik, cam, demir, kâğıt gibi ürünleri toplayan ve çoğu yabancı uyruklu gençlerden oluşan toplayıcıların, gündüz bu işleri yapmakla birlikte gece de başta esnafların dışarda bıraktıkları malzemeler ile inşaatlardan değişik ürünler çaldıkları iddia edildi.

Gündüz geri dönüşüm malzemeleri topladıkları ve hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağladıkları için vatandaşların sempati ile baktığı bazı insanların, bu iyi niyete karşılık geceleri inşaatlardan demir, batarya, elektrik malzemeleri, kablo, lavabo gibi malzemeleri çaldıkları ve vatandaşlara ciddi anlamda zarar verdikleri iddia ediliyor.

GECE ÇALIŞMALARI YASAKLANMALI
Gündüz yaptıkları geri dönüşüm atıklarını toplama işini gece de devam ettiren ancak bazı kötü niyetli toplayıcıların hırsızlık yapmalarına dönüşen faaliyetlerin gece yapılmasının yasaklanmasını talep eden vatandaşlar, bu yapılmadığı sürece geri dönüşüm çalışmalarının inşaatlardan malzeme çalma sektörüne dönüşeceğini ifade ediyorlar.

HER ŞEY KORUNAKLI ALANLARA ALINAMIYOR
Esnafların,  devam eden inşaatların ve günü birlik de olsa dışarda kalan her malzemeyi korunaklı ve kapalı alanlarda tutmalarının mümkün olmadığını ifade hırsızlık mağduru hemşerilerimiz bu konuda emniyet yetkililerinin olası hırsızlıklara karşı önlem almaları ve sık sık denetim yapmaları gerektiğini ifade ediyorlar.

Ekiplerin zaman zaman geri dönüşüm toplayan bazı şahısların eşyalarını koydukları büyük hasır seleleri ile malzemeleri biriktirdikleri merkezleri denetlemelerinin ve kontrol etmelerinin hırsızlık vakalarını azaltacağını ifade eden vatandaşlar, şehrin huzur ve güvenliği için bunun şart olduğunu belirtiyorlar.

SORUNU GÖRÜP ÇÖZÜM İÇİN PLANLAR YAPILMALI
Şehirde hırsızlık vakarının son günlerde artışa geçmesinin yeterli denetim yapılmamasından kaynaklı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bu problemi önemli bir sorun olarak görerek gerekli adımları atmalarını ifade ediyorlar. Geri dönüşüm malzemeleri toplayan iyi niyetli insanların da bu şekilde zor durumda kaldığını ifade eden vatandaşlar,kötü niyetli olup Geri dönüşüm malzemeleri toplama adı altında insanların malzemesini çalan bazı kişilerin tespit edilip gerekli adli işlemlerin yapılması isteniyor.