Gülyüz: Evler Boş Olmasına Rağmen Kiralar Düşmüyor

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gülyüz, kiralık daire fiyatlarında çok fazla bir düşüşün yaşanmadığını ama kiralık dairelerde bir artış olduğunu ifade etti. 

Gülyüz: Evler Boş Olmasına Rağmen Kiralar Düşmüyor

Fethiye Uçal/Yaşanan depremlerden sonra artan kira fiyatları ve hasarlı bina sayısı Elazığ’da vatandaşları mağdur ediyor. Ancak, kiralık ev ilanı sitelerinde Elazığ’da bulunan evler için fiyatlarda her hangi bir düşüş yaşanmasa da kiralık daire ilan sayısının fazlalığı dikkat çekiyor.

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gülyüz, kiralık daire fiyatlarında çok fazla bir düşüşün yaşanmadığını ama kiralık dairelerde bir artış olduğunu ifade etti. 

İLAN SİTELERİNDE KİRALIK DAİRE SAYISI ÇOK ARTTI

Elazığ’da kiralık daire fiyatlarında bir düşüş olmadığını ama özellikle ilan sitelerinde kiralık dairelerin arttığını ifade eden Başkan Gülyüz; “Elazığ’da kiralık daire fiyatları tam anlamda düştü diyemeyiz ama kiralık dairelerde bir artış oldu. İlan sitelerinde daire bulunmazken şu an ilan sitelerinde kiralık daire artışını görüyorum.  Emlakçılar Derneği Başkanı olarak whatsapp durumlarına kiralık daire ilanı attığımızda daireleri aynı dakika kiraya verebiliyorduk. Şu an whatsapp durumlarını bir kenara bırakın ilan sitelerini takip ediyorum kiralık daireler çoğalmış durumda. Kiralık dairelerin çoğalması fiyatların düşüşlerine sebep olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Gülyüz: Evler Boş Olmasına Rağmen Kiralar Düşmüyor

KİRA FİYATLARINDA BİR DÜŞÜŞ YOK 

 Gülyüz,“ Şu an kiralık dairelerde bir düşüş yok ama fiyatların düşmesini umut ediyorum. Kiralık daireler de artış olunca vatandaş dairesini kiraya vermek için ister istemez fiyatlar düşecek. 24 Ocak 2020 yılında Elazığ’ın yaşadığı depremden dolayı konut sıkıntısı yaşıyorduk. Daha sonrasında 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yaşanması sonrası komşu şehirlerimizden ciddi anlamda göç aldık. Konut sıkıntımız zaten vardı Kahramanmaraş depremi ile birlikte daha fazla konut sıkıntısı yaşadık. Talep çok olunca kira fiyatları da arttı. Kiralık daire fiyatları düşer demiyorum sadece ilan sitelerinde kiralık daireler arttı” dedi.

TALEP AZALIRSA FİYATLARI DÜŞER 

Başkan Gülyüz son olarak ,“Talep azalırsa kiralık daire fiyatları da düşer diye ümit ediyorum. 2021 yılında öğrencilerden taraf çok şikâyet alıyorduk kiralık daire bulamıyoruz yerleşecek yer bulamıyoruz. Bu yıl kiralık daire yönünden öğrencilerle ilgili olumsuz bir geri dönüş olmadı. Demek ki öğrencilerimiz de kiralık daire bulma sıkıntısı yaşamıyor” ifadelerini kullandı.