Gülsüm Öğretmeni Dinleyelim

Elazığ'da bir lisenin dağılma saati. Yolum, öğrencilerin evlerine gidiş yoluyla paralellik gösterdi ve yürüyoruz… Guruplar halinde yürüyenler de var benim gibi tek başına yürüyenler de…

Gülsüm Öğretmeni Dinleyelim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Grupça yürüyenlerin şakalaşmaları, bir birlerine takılmaları ve günü kritik eden cümleleri geliyor kulağıma. 

Aman Allah’ım, neler duyuyorum. Abartısız ve mübalağasız her üç kelimeden biri argo ve küfür. Günlük konuşma dillerine o kadar girmiş ki küfür kelimeleri, çok sıradan bir olayı bile anlatırken bol bol kullanıyor bazı  gençler bunları.

Ve işin ilginç tarafı birçok  genç, bu olayı o kadar kanıksamış ve içselleştirmiş ki ayıp, yanlış ve kusur olduğunun farkında bile değiller. Hayatın olağan akışı içinde normal bir davranış kalıbı olarak görüyorlar.

Bu olayı yaşadıktan sonra bir de yetişkinlerin günlük konuşmalarına bu açıdan dikkat kesileyim dedim. Biz büyüklerin de ne yazık ki öğrencilerden geriye kalan tarafımız yoktu.

Konuyu anlatışımız, örneklendirişimiz, mecazi ifadelerimiz ve deyimlerimiz ne yazık ki argo ve küfür sayılabilecek kelimelerden oluşuyor.

Tam ben bunun ıstırabını yaşarken bu konuyu dile getirme sancısı yaşarken, imdadıma  her hafta gönlümüzü ve yüreğimizi dağlayan  Gönül Dağı dizisi yetişti.

Örnek hikâyeleri, gençleri girişimcilik, inovasyon, yeni buluşlara yönlendiren teknofest kuşağı oluşturma gayreti ile birlikte Anadolu insanının yardımseverliğini, dayanışmasını, vefasını anlatan, bunlarla birlikte erdem ve fazilet kabul ettiğimiz değerleri çok güzel hikâyelere bulayarak sunan dizide Gülsüm Öğretmen, bu konuya dikkat çekti.

Sokakta tavla oynayan iki kasaba sakininin  birbirlerine karşı kullandıkları argo ve küfre kaçan kelimeleri duyan Gülsüm Öğretmen, anında tepki gösterdi ve şunları söyledi.

"Birbirimize karşı biraz daha saygılı olmamız kafi. Biz bugün bizden sonrakilere örnek teşkil ediyoruz. Gerek elimizle gerek dilimizle bunu muhafaza edebilmemiz gerekir. Benim sizden ricam, kelimelerimizi özenle seçerek güzel cümlelerle birbirimizle konuşmamız. Birlikte başarabiliriz bunu. Dinlediğiniz için teşekkür ederim"

Tiryakisi olduğumuz, reklam dönüşünü kaçırmayalım diye ara reklamlarını dahi sonuna kadar izlediğimiz Gönül Dağı dizi yönetmeninin böylesine önemli bir konuya dikkat çekmesi, umarız diğer dizi yönetmenlerine örnek olur.