Gülbasan: 'Siz bu şehre nasıl ihanet edersiniz?'

Elazığ Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan dernek üyesi muhtarlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Gülbasan: 'Siz bu şehre nasıl ihanet edersiniz?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek binasında gerçekleşen toplantıda başkan Gülbasan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü eleştirdi. 

Gülbasan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün şehir genelindeki çok sayıda kerpiç eve az hasar raporu verdiğini kaydetti. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Elazığ’a ihanet ettiğini vurgulayan Gülbasan milletvekillerine müdürlük personellerini görevden alınmaları için çağrı yaptı.

Murat Gülbasan  açıklamasında,” Bütün muhtar arkadaşlarımız deprem sonrasında çok sıkıntılı bir süreç geçirdi.  Sorunlar birikerek büyük sorunlar oluştu. Özellikle şu 5.3 depreminden sonra vatandaşlarımızın çevre şehirciliğe müracaatları vardı. Evlerinin tekrar incelenmesi için,  bu dilekçelere zamanında gelip bakılmadı. Maalesef yapılan açıklamalara baktığımız zaman kerpiç evlere bile az hasar verildi. Şu an Elazığ’da yaklaşık olarak bir binin üzerinde bu şekilde olan evlerimiz var. Her mahallede 3 tane, 5 tane, 10 tane bu şekilde var. Bu evler hem mahallelerin görüntüsünü bozuyor.  Vatandaş hak sahibi olabilmek için müracaat ediyor. Maalesef Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görev yapan bu şehrin çocukları bu şehre ihanet ediyorlar. Dışarıdan gidip fotoğraf çekerek az hasarlı deyip işin içinden çıkıyorlar. Yarın bir depremde bu vatandaşlarımız buranın dibinde kaldığı zaman bunlar bunu nasıl ödeyecektir. Bu şehirdeki bu kaosun bütün sebebi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’dür” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara Zulüm Ediyorlar”
Gülbasan, “ Ben buradan bütün milletvekillerine sesleniyorum.  İktidar partisine mensup dört tane milletvekilimiz var. Bunlar sizin ayağınıza çalışıyorlar. Bu kurumlarda çalışanların tamamı size düşmanlık yapıyor. Gelin benden isim isteyin, ben size isim vereyim. Biz iki yıldır konuşmuyoruz. Siz bunları işe almışsınız, işe girmek için kırk tane takla atmışlar gelmişler oraya… Şu anda insanlara zulüm ediyorlar.  Siz milletvekilisiniz tutun kulaklarından atın bunları dışarıya… Eğer siz atamıyorsanız, ben atayım…  Bu kadar vicdansızlık, bu kadar haysiyetsizlik olur mu?  TOKİ burada 20 bin tane ev yapmış. Elazığ’da şu an bin tane pürüzlü ev var. Hepsine az hasar vermişler. Babanın cebinden mi veriyorsun? Bu vatandaş bu evleri bir daha kendi cebinden parayla alacak. Hem o mahalle temizlenecek,  hem de o mahalledeki kerpiç yapı ortadan kalkacak. Allah’tan korkmuyor musunuz? Siz bu şehre nasıl ihanet edersiniz? Sizin başınız kim? Kim olduğunuz bile belli değil. Herkes kendi başına bir vali, bir milletvekili, bir belediye başkanı olmuş,  bu memlekette… Yeter artık! Bugüne kadar konuşmuyorduk şehrimizde böyle bir durum var. Biz de destek olalım. Bu sorunu el birliği ile ortadan kaldıralım dedik. Kimse incinip kırılmasın diye  kimsenin açıklama yapmasına bile izin vermedik. Ama yeter artık…” dedi

Gülbasan, “Bu milletvekilleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne nasıl hesap soramıyor?  Şu anda her mahallemizde bu evler gibi evlerin olduğu durumlar mevcuttur.  Her mahallede bu kerpiç evler hep kilit noktalarda kalmış. Bu nedenle yol da açamıyoruz.  Yol açılması için belediyenin istimlak etmesi lazım.  Belediye istimlak edemiyor.  Allah’tan korkun. Bu şehrin bir fırsatı varken siz neden engel oluyorsunuz.  10 tane binaya ağır hasar verip en baştaki binaya az hasar vermişsin.  Bu az hasar verdiğin bina kerpiç ev bir de… Allah’tan korkmaz insanlar sizi… Bu ev kerpiç 50 yıldır yağmur yemiş kendi kendisine çökecek. Sen hiç utanmıyor musun?  Sen buraya nasıl az hasar verirsin?  Sen gece nasıl uyuyabiliyorsun?  Yastığa başını koyduğunda vicdanın rahat ediyor mu?  Kimsiniz siz? Yani memur oldunuz, müdür oldunuz diye adam mı oldunuz?  Fırsat elinize geçti diye milletimi yiyeceksiniz?  Allahtan korkmazlar. Sonrada geceleri televizyonlara ‘Elazığ sahipsiz’ diye mesaj atıyorsunuz.  Bu mesajların yarısını onlar atıyor.  AK Parti döneminde işe girenler atıyor.  Hepsini biliyoruz, biz…  Ona buna yalvarıp işe giriyorsunuz.  Sonrada Elazığ’a ihanet ediyorsunuz.  Sonra da sahipsiz Elazığ milletvekilleri nerede, diyorsunuz.   Utanmazlar görevinizi yapsanıza!” ifadelerini kullandı

Gülbasan, “Yeter artık!  Biz deprem yaşadık. Bu şehre ılımlı insanların gelip vatandaşa hizmet vermesi gerekiyor.  Şehrimize bir ayrıcalık tanıyın. Bugün bu şehirde 25 bin ev yıkıldı.  Allah’tan korkmuyor musunuz?  Bu memlekete özen göstereceksiniz.  Bu memleket yara almış bir memlekettir.  Taşın altına elini koyacak bir tane adam görev yapmıyor.  Hangi kuruma gidiyorsak bizi boğmaya çalışıyor.   Bugüne kadar konuşmadık diye bu meydanı sahipsiz zan netiniz.  Vatandaşı devlete düşman ediyorsunuz. Memurlar vatandaşı illallah ettirdi.  Vatandaşlar 4 kere 5 kere dilekçe veriyor.  Vatandaşla top gibi oynuyorsunuz.  Utanmıyor musunuz?  Bin tane kerpiç ev için vatandaş müracaatta bulunmuş. Bu bin evden sadece 150 ‘sine ağır hasar vermişler.  Geri kalan evlerin hepsine az hasar vermişler.  Bu  durum bu şehre ihanettir.  Bu şehirde görev yapan bu şehrin çocukları resmen bize ihanet ediyorlar.  Ellerine fırsat geçti diye milletin anasını ağlatmaya çalışıyorlar.  Bu durumu milletvekillerimiz artık görsün.  Kim görevini yapmıyorsa atın tekmeyi gitsin. Yarın seçimlerde siz pişman olursunuz. Bu dönemde vatandaşın işini görmeyen hangi müdür varsa ihanetçidir.  Bu ortamda vatandaşın hangi kurumda işi görülmüyorsa o kurum bu şehre ihanet ediyordur.  “ dedi.