Gülaç: 'Fısıltılara kulak asmıyoruz!'

 

 

Elazığspor Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Av

Gülaç: 'Fısıltılara kulak asmıyoruz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Elazığspor Hukuk İşleri Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Av. Cengiz Gülaç, dün haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Saat 12.00’de Elazığspor Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Olağan Mali Genel Kurul’un ertelenmesi durumunu değerlendirerek başlayan Gülaç, takımın son durumu, son hafta oynanacak olan Şanlıurfaspor maçı, iç transfer çalışmaları, teknik direktör Bayram Bektaş ile yola devam edilip edilmeyeceği ve Muhammed Kehinde’nin bonservis durumuna ilişkin değerlendirmelerde yaptı. Av. Cengiz Gülaç’ın açıklamaları şöyle;
“MALİ GENEL KURULA HAZIRIZ”
“Bildiğiniz gibi Olağan Mali Genel Kurulumuz vardı. Çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşemedi. Önümüzdeki hafta Salı gününe ertelendi. Hayırlı olur inşdigerah camiamıza ve kulübümüze. Belki orada kulübümüzün ve camiamızın problemleri de dile getirilecek bilemiyorum. Biz Mali Genel Kurula kulüp olarak hazırız. Orada ilgili yönetici arkadaşlarımız mali konuda sizlere bilgiler aktaracaktır. Onun için bugün parasal konulara girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Genel kurulda daha net ve doğru bilgiler verilecektir sizlere.”

“PLAY-OFF’A KALSAYDIK SÜPER LİG’E ÇIKARDIK”
“Balıkesir Maçı bizim için rahat bir maç oldu. Güzel bir oyunla galip geldik. Yine her zamanki gibi özellikle 2.Yarı’da yine bir çok pozisyonu telef ettik ama güzel bir skor aldık. Zaten haftalar öncesi hatta son 3 haftada da biz berabere kalmadan önce aslında matematiksel olmasa bile realite olarak yerimizi garantilemiştik. Play-Off’tan da uzaktık. Burada benim üzüldüğüm, son 3 haftada aldığımız beraberlikler. 3 haftayı yenecek güçte bir takımımız olduğunu sizler biliyorsunuz. Oyuncularımıza kızma şansımız yok onlarda rahatladılar. -6 puan olmasaydı biz şuan play-offtaydık. Bir tarih daha yazmış olacaktık. Transfer yasağı ve mali sorunlardan sonra play-off’a kalarak, ben diğer kulüplere saygısızlık yapmak istemem, tabiki herkes kendi takımını güçlü görür. Bizde öyle görüyoruz ama muhtemelen play-off’a kalsaydık. Süper Lig’de olacaktık. Bütün zorluklara rağmen. Biz daha iyi yerleri hakediyoru. Artık kısmet önümüzdeki sezona.”

SİVASSPOR ve MALATYASPOR’A TEBRİK
“Hakan Bilgiç omuzundan ameliyat oldu. Tedavi süreci devam ediyor. Murat Kalkan menüsküs ameliyatı olacak. Sakatlığı bulunan Diarra, Kaptan Onur ve sarı kart cezalısı Berk Ş.Urfa Maçı’nda olmayacaklar. Cuma günü karayolu ile Urfa’ya gideceğiz. Son bir maçımız kaldı. Bizim açımızdan artık prestij maçı. Ama Ş.Urfa için önemli bir maç. Ona ve diğer takımlara da başarılar diliyorum. Ayrıca Süper Lig’e çıkan kardeş kulübümüz Sivasspor’a Süper Lig’de başarılar diliyorum. İnşdigerah önümüzdeki yıl kardeşlerimizi Süper Lig’de yalnız bırakmayacağız ve bizlerde oraya gideceğiz. Yine komşumuz Evkur Yeni Malatyaspor’u da tebrik ediyorum. Onlara da Süper Lig’de başarılar diliyorum.”

“İÇ TRANSFERDE SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ”
“İç transfer çalışmaları başladı. Biliyorsunuz bu yıl sözleşmesi sona eren birçok futbolcularımız var. Onlarla biz daha önceki haftalarda hocamızdan transfer politikasıyla ilgili rapor istemiştik. Hocamızla da bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Ben eminim ki iç transfer sıkıntı yaşamayacağız. Çünkü bu arkadaşların bir çoğu yeni gelenleri saymıyorum. 2 yönetimi kıyaslayabiliyor. Maddi sorunları biliyor. Bu sorunlara rağmen bazı ödemelerimiz gecikmiş olabilir ama mücadeleyi görüyorlar. Bize karşı da bir güven var. Bizde memnunuz. Artık yönetimimiz hocamızın raporu doğrultusunda, kulüp menfaatlerini gözeterek inşdigerah bütün arkadaşlarla görüşülecek. Anlaşıldığı zaman sizlerle paylaşılacak.

 

BAYRAM BEKTAŞ İLE YOLA DEVAM MI?
“Hocamızla biliyorsunuz sözleşmemiz bitiyor sezon sonu. Bayram Hoca’ya ben her şeyden önce sizlerin aracılığıyla bir arkadaş olarak ve insan olarak çok teşekkür ederim. Bazen üzüldüğümüz ve gergin anlar yaşadığımız bir sezonu geride bıraktık. Özellikle yeni transferlerimizden sonra çok başarılı bir sonuç ortada. Sezona böyle başlasaydık açık ara liderdik. Hocamızla da görüşüyoruz. Profesyonel hayat, sonuç ne olursa olsun. Gönlü Elazığ’da olan bir dostumuz Bayram Hoca. Umarım 2 taraf içinde hayırlısı olacak bir anlaşma sağlanır. Ben hocamıza en azından emekleri için çok teşekkür ediyorum. Ama artık bundan sonra profesyonel hayat. Kendisiyle anlaşma hususunda görüşüyoruz. Olumlu olacağını ümit ediyorum ben en azından. Aksi durumda ise kendisine teşekkür eder her zaman kapımız açık olmak şartıyla sonucu kamuoyuna bildiririz.”

 

TEKNİK DİREKTÖRLÜK İÇİN ALTERNATİF VAR MI?
“Alternatif Elazığspor yönetiminin güvenirliğidir ve her şeyden önce en önemlisi Elazığspor logosudur. Bu ligde kalitesini ispatlamış ve hemen hemen her hocanın gelmek istediği bir kulüptür Elazığspor. Her açıdan. Doğu’nun en büyük sportif markası. Başarılı, disiplinli ve sözünde duran bir yönetim var. Alternatif hoca problemi yaşayacağımızı düşünmüyorum kesinlikle. Şuanda görevinin başında olan bir hocamız var. Anlaşmayı düşündüğümüz bir hocamız var. Ona saygısızlık olur. Bize de yakışmaz. Şu hocayla görüşüyoruz gibi öyle bir şey kesinlikle bir çabamız yok.”

“FUTBOLCULARIN PRİM ALACAĞINI BİLE GÖNDERDİK”
“Maddi sıkıntılarımız devam ediyor. Borçların önemli bir kısmı hdigeredilmiş olsa da geride bizi tedirgin eden borç yükümüz devam ediyor. Futbolcularımıza ödeme yapmaya çalışıyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Onlarında meslekleri bu, gelir kaynakları başka yok. Ama şu gün diyipte o gün geldiğinde bir ödeme yapılmadığında, futbolcularımızda bunun geçerli bir sebebinin mutlaka olduğunu ama 3-5 gün sonra mutlaka hdigeredeceğimizi biliyorlar. Tabiki futbolculara belli borçlar var. Masaya oturma iç transfer konusunda şuanda çok büyük bir problem teşkil etmiyor alacaklar. Şunu açık ve net söyleyeyim. Biz A futbolcusuyla biz anlaşamayabiliriz. Tokalaşıp ayrıldığımızda bu futbolcunun kulüpten alacağı olarak giderse eğer şunu adı gibi biliyor bu ay olmazsa önümüzdeki ay bu alacağını biliyor. Biz futbolcuların prim alacağını bile gönderdik. Bizim şuanda mevcut futbolcularımıza olan bakiyenin iç transferde sorun teşkil edeceğini ben düşünmüyorum.”

 

“BİZ KULÜP MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜRÜZ”
“Bizimde kulağımıza geliyor. Futbolcularımıza teklif yapıldığı yönünde. Resmiyet olmadığı müddetçe olurunu veya olmazını konuşmak doğru değil. Daha öncede söyledim değeri bulan her futbolcu vazgeçilmez değildir. Biz kulüp menfaatlerini de düşünürüz. Ama şuanda bir resmi talep yok. Somut bir şey olmayınca fısıltılara kulak asmıyoruz.”

 KEHİNDE’NİN DURUMU?
“Kehinde konusunda tabiki opsiyon hakkımız var. 200 Bin Euro ödemek şartıyla ve kendisiyle anlaşmak şartıyla. Kendisiyle bir opsiyonumuz yok. Bu parayı yatırsak bile kendisi imza atmayabilir. Dolayısıyla bir anlamı olmuyor tabi. Ama bizimle devam etmek isterse biz kendisinden memnunuz. Ama karşımıza çıkacak mali tabloda önemli şuanda herhangi bir problemimiz yok. Kendisine transfer teklifleri olduğunu duyuyoruz. Ama resmi bir şey yok şuanda.”