Güç Birliği Partisi Genel Başkanı Karnap, 6'lı İttifakı Eleştirdi

Güç Birliği Partisi Genel Başkanı Ali Karnap, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güç Birliği Partisi Genel Başkanı Karnap, 6'lı İttifakı Eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında 6'lı ittifak ve mütabakat metnini eleştiren Genel Başkan Karnap, "6’lı parti ittifakı ve iktidar açık bir ihanet işbirlikçileri ile birlikte ortak bir hedefe, ortak bir dış idare ile birlikte hareket etmektedir" dedi.

Genel Başkan Ali Karnap'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Mutabakat metni olarak halkın önüne sunulan güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri bir  Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından oldukça tehlikeli içerik  ihtiva eden bir taslak metindir.  Yine ve defalarca yapıldığı üzere yeniden çarpıtıcı algı yöntemleri ile içeriği ve iç yüzü  tamamen gizlenerek kamuoyunun hassasiyeti beslenerek yine uyutulmaya çalışılıyor.." 

6’lı Partinin mutabakat metninde parlamenter demokrasiye, güçlendirilmiş parlamenter demokrasi denilerek yine bir hedef anayasa dayatması ile karşı karşıyayız. Parlamenter demokrasi olarak başlık atılıyor içerik tamamen farklı. Yeni bir anayasa taslağı niteliğindeki bu metinden içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhuriyet esaslarındaki değişmez niteliklerinden olan temel kavramlardan “Türk Milleti” ifadesi yok, bununla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yok sayılırcasına ithaf veya saygı niteliğinde adı dahi geçmiyor.     

Sonuç olarak İki kutup gibi gösterilen esasında AKP iktidarının artık tamamlayacağı görevlerinin devamını üstlenen ve yine toplumsal mühendislikler kullanılarak ayrıştırma ve kutuplaştırma politikaları ile iki seçenek ile tek sonuca ulaşılmak istenmektedir…

  Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Temel Niteliklerini Yıkmak suretiyle Yeni Yüzyılda Kendi Hedefleri Doğrultusunda Yeniden İnşa Etmek!

 Böylesi bir tehdit karşısında yine Ulu önderimizin belirttiği üzere; “Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır!” Sözünün gereğini yapacak gerçek vatanperverlerin birliğine, dirliğine mutlak ihtiyaç vardır…

 Bu bilgiler ışığında ortada iki ittifak olmadığı, tek amaca hizmet eden anlaşılmış ve programa uyan eylemleri ile tek bir zihniyete hizmet eden kişilerin olduğu açıkça görülmektedir.

 Çözüm; Kurtuluş Savaşının yaşandığı dönemdeki Kuvayi milliye Ruhunu yeniden yakalamak, Atatürkçü Düşünce sistemi ile 1924 Kurucu Anayasasını güncelleyip Cumhuriyeti ve temel niteliklerine sahip çıkarak Türk milletini bu büyük ve hain tuzaktan kurtarmaktır.

 Çözüm; Sancılı bir dönemde Türkiye’de bağımsızlık mücadelesindeki herkesi bir araya getiren milli ve manevi değerlere sımsıkı sarılan;

 Adanmışların (doğru, dürüst, ahlaklı, erdemli, adaletli, cesur, çalışkan, ilmen ve bilmen donanımlı, yüksek şuura erişmiş bireyler) sivil halkı ile siyasi örgütlenmelerin ben demeden biz olma bilincine erişerek Milletin menfaati doğrultusunda ortak hareket etmeleridir.

 Çözüm; Siyasi açıdan öncelikle TBMM’de adanmış asillerin çoğunluğu elde etmelerinden geçiyor, 301 milletvekili ile mevzuatlar değiştirilerek hatta 360 milletvekili ve yüce divan ile 400 milletvekili hedefine ulaşmaktır.

 Çözüm; Demokrasi anlayışında farklı düşünceleri bir araya getirirken tek ve net kırmızıçizgimiz vatanperverlik olmalıdır.

 Bu durumda;

 “SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR!  diyor ve çözüm için Vatanperver bireylerin oluşturacağı gerçek bir ittifaka sizleri davet ediyoruz! Gelin Birlik olalım Gelin Dirlik Kuralım!