Gözümüzde Çok Büyütmüşüz

Geçtiğimiz gün geçmişte önemli bir partinin uzun süre il başkanlığını yapmış bir büyüğümüzle tesadüfen bir ortamda karşılaştık.

Gözümüzde Çok Büyütmüşüz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karşılıklı hal hatırdan sonra eski ve güncel konular hakkında sohbet etme imkânımız oldu.

Geçmişten beri ortak tanıdığımız olan ve önemli görevlerde bulunup bu şehre hizmet eden isimler de sohbetimiz cümleleri arasında yer buldu. Yine şehrin sorunlarının çözülmesi noktasında öteden beri yapılanlar ama özellikle de yapılamayanlar de gündemimize düştü.

45 dakika konuşan eski il başkanımız benim o güne kadar kendisi hakkında beslediğim duygularımı alt üst etti ve büyük hayal kırıklığı yaşattı. Oysa ben kendisini gerçekten de dolu ve saygın bir isim olarak biliyordum o güne kadar.

Bir dönem il başkanlığı yaparak şehrin kaderinde etkili olan ağabeyimiz, gelmiş geçmiş, hatta vefat etmiş tüm siyasilerin her biri aleyhinde cesur cümleler kuruyor ve her cümlesi “ben onun yüzüne de söyledim” nakaratı ile bitiyordu. Bu isimlere, şu an siyasette ulunan kişiler de dahildi.

45 dakika boyunca tüm siyasileri ve yöneticileri tukaka ilan edip sadece kendisinin doğru olduğunu, doğru bildiklerini her dönemde ilgililere aktardığını fakat kimsenin kendisini dinlemediğini büyük bir iştahla anlatıyordu.

Ben de asıl hayal kırıklığı oluşmasına sebep olan mevzu,  daha çok kendisini öne çıkarıp diğer siyasileri ufuksuz ve çapsız görmesi değildi.

Beni asıl hayrete düşüren böylesi bir ismin nasıl olur da bir partide il başkanı yapıldığı, enaniyeti, gurur ve kibri tavan yapmış birine nasıl böyle bir görevin tevdi edildiğiydi.

Sohbetten ayrılırken tam da söz konusu eski başkanın etrafında bu düşüncelere dalmışken içimdeki bir ses “diğerleri çok mu farklıydı?” demez mi.

Olaya bir de o açıdan baktım ve ortaya tam bir siyasi fecaat gördüm. Hem de tüm siyasi partiler için. Meğer biz bu tür insanları ne kadar da gözümüzde büyütmüşüz.

Şahsen ben, bu şehirde geçmişten bu güne, donanımı, birikimi, beyefendiliği, mütevaziliği, temsil yeteneği ve şehrin gündemini belirleyip bu konuya dikkat çekmesini bilen üç il başkanı tanıdım  ve gördüm.

Onun dışındakilerin hemen hepsi bizim muhabbet ettiğimiz ve bizi hayal kırıklığına yönelten il başkanı gibiydi. Demek ki çok da büyütmeyeceksin bazı makamlardaki bazı insanları. Zira onların çapı, çevresi ve kıratı zamanla ortaya çıkıyor.