Görmek istenmese de sahanın sesi bu

Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta resmi tören düzenlendi. Resmi törende Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toyan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler ve TBMM Başkanvekili Celal Adan konuştu.

Görmek istenmese de sahanın sesi bu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törendeki bazı vatandaşların AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in konuşmaya başladıktan sonrası alanı terk etmeye başlamaları dikkatlerden kaçmadı.

O esnada mikrofon uzatılan bir vatandaş, "Emekliyiz biz. Mahvettiler bizi… Eleştirmeyelim mi kardeşim? Doğruları söylemeyelim mi? O zaman emekliler ölsün" diyerek alandan uzaklaştı.

Ak Parti yetkililerinin çok da kabul etmedikleri gerçeklerle zaman zaman yüzleşmeleri, alacakları önlemler ve atacakları adımlar açısından aslında faydalı da oluyor.

Sahanın gerçek resmini ve halkın duygularını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eksik ya da farklı ileten danışman ve siyasiler için zaman zaman gerçeklerle yüzleşmek kendilerinin geleceği açısından da önemli.

Gazetecilerin yazıp çizmelerini taraflı ve yanlı gören hükümet yetkilileri birebir halkın düşünceleriyle belki adım atarlar diye düşünüyoruz ama böyle bir adımın atılmadığını dün açıklanan aylık enflasyon rakamlarının artışından da net olarak görebiliyoruz.

TÜİK rakamlarına göre her ne kadar yıllık enflasyonun düştüğü açıklansa da enflasyon düşmüyor, delip geçiyor.