Göçer: '2022 Gençlerin Yılı Olacaktır'

Başak Meral Gündüz/Genç MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Furkan Göçer gazetemize yaptığı açıklamada '2020 yılında hayatımıza girerek dünya genelinde ekonomik ve sosyal açıdan büyük tahribat oluşturan Covid-19 süreci 2021 yılında da devam etti.

Göçer: '2022 Gençlerin Yılı Olacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandeminin de tesiriyle oluşan ve büyüyen küresel emtia krizi içerisinde; çip problemi, lojistik sorunlar, kuraklık gibi sayılabilecek bir çok meseleye rağmen hamdolsun bu süreci en az hasarla atlatan ülkelerden biri olduk. Bu küresel gelişmelerin ülkemize de yansımaları oldu. Başta tedarikte yaşanan problemler olmak üzere 2021 yılı iş insanları için zorlu bir yıl oldu. Fakat bilhassa ihracatta yaşanan olumlu gelişmeler bizlerin 2022’ye umutla bakmamızı sağladı. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam mottosu ile 2022’nin ülkemiz açısından her anlamda daha güzel günler getireceğini bekliyoruz”dedi.

İKTİSADİ KALKINMANIN TEMELİ AHLAKA DAYANMALIDIR
Furkan Göçer,”Günümüzde devletler muvazanesinde güç kavramında başat etken ekonomik güçtür. Bizler de bunun bilincindeki genç iş adamları olarak daha fazla yatırım ve üretimin gücüyle ülkemizin gelişim sürecine katkı sunmak gayesindeyiz.   Bizler Genç Müsiad Elazığ olarak milli ve yerli bir duruş ile çağın gereksinimlerine uygun, ahlak ve etiğin, ticari ve iktisadi hayata yansıması adına çaba sarf ettiklerini ifade etti.

GENÇLER OLARAK SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ
Göçer;”Ülkece daima yenilenmeye ve ilerlemeye ihtiyaç duyduğumuz, kaynakları tükenmez bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu çerçevede en önemli kaynağımız elbette ki beşeri sermayemizdir. Nitelikli sermaye, nitelikli iş gücü ve nitelikli iş insanı üçlemesinin bir araya gelmesiyle katma değer üreten yatırımları ortaya koymalıyız. Bu coğrafya üzerinde yaşayan gençler olarak bilim ve teknolojinin hüküm sürdüğü, insanlığa faydası bulunan yazılım ve donanımların ülkemizce diğer ülkelere ihraç edildiği; elektronikte dünya markası olmaya can atan firmalarımızın çoğaldığı, tarım faaliyetlerinin bollaştığı bir dönemi inşa edip, sürdürülebilir bir hale getirmeyi amaçlamaktayız. Bu düşünceler çerçevesinde plan ve programı iyi yapılmış yeni proje ve hedefleri olan her genci, yanımızda görmekten şeref duyarız”dedi.

Kapımız Her Zaman İdealist Gençlere Açıktır
Furkan Göçer”“2020 yılında arama motorlarına yazılıp cevabı en çok aranan sorulardan biri “Nasıl iş bulabilirim?” iken 2021’de bu soru “Nasıl iş kurabilirim?” cümlesine dönüşmüştür.Devletimizin yeni iş kurma düşüncesi olan gençlere vermiş olduğu imkân ve fırsatları genç girişimci adayları adına birlikte değerlendirmek, onlara bilgi birikimi ve deneyimlerimizden hareketle yardımcı olabilmek için Genç Müsiad Elazığ ailesi olarak idealist gençlere her zaman kapımız ardına kadar açıktır.


Müsiad Çatısı Altında Vizyon Sahibi Gençler Yetişiyor
22 Aralık 2021 tarihinde Müsiad Genel Merkezimiz tarafından “Dünya’nın ve Türkiye’nin Vizyonu” denildiğinde akla gelen ilk isimlerin konuşmacı olduğu ve ülkemizde girişimci olmak isteyen birçok gence örnek olan; bu yolda onlara ışık tutan ve sloganı “Fark Et” olan Vizyoner ’21 etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik sayesinde, dijital hayat ve gelecek, salgından sonra ticari hayattaki dönüşüm, bundan sonra karşımıza çıkacak olan ve her sektörü ilgilendiren yeni projelerin hayata geçirilmesi gibi konuların konuşulduğu Vizyoner ’21 adlı etkinlik bu alanda Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu ve bunun gibi bir çok etkinlikle 2022 yılında faaliyetlerimize devam edeceğiz”dedi.