GMH Hankendispor'dan Yolspor'a ültimatom!

Kulüp Basın Sözcüsü Mehmet Duman basın toplantısı düzenleyerek, Yolspor'u hedef alan açıklamalar yaptı

GMH Hankendispor'dan Yolspor'a ültimatom!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal

Haftasonu Elazığ Derbisi’nde karşı karşıya gelecek olan GMH Hankendispor ile Yolspor arasında yaşanan gerginlik had safhaya ulaştı. GMH Hankendispor Basın Sözcüsü Mehmet Duman, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Yolspor’un devletin verdiği imkanları kendi aleyhlerine kullandığını ifade etti.

Mehmet Duman’ın açıklamaları şöyle;

“GENÇ FUTBOLCULARIMIZIN AKLINI ÇELDİLER”

“Bilindiği gibi 2016-2017 Elazığ Birinci Amatör Küme Futbol Ligi’nde, Hankendi Belediyespor adıyla mücadele ederek şampiyon olmuş ve Elazığımızı Spor Toto Bal Ligi İkinci Grup’ta temsil etme hakkı kazanmıştık. Maddi imkansızlıklardan dolayı Ankara merkezli Grup Merkez Hasar firmasıyla anlaşarak isim hakkı karşılığı BAL Ligi katılım payı ve cüzi bir miktar ücret karşılığı takımımızın ismini Grup Merkez Hasar Hankendispor olarak değiştirdik ve çok kısıtlı imkanlarla 2017-2018 sezonunda mücadelemize başladık. Ligin ilk yarısını bize göre başarılı bir şekilde tamamladık ancak devre arasında bizimle aynı grupta yer alan Elazığ Yolspor takımı devletin kendilerine vermiş olduğu imkanları aleyhimize kullanarak ve genç futbolcularımızın aklını çelerek onlara bizim imkanlarımızın üzerinde imkanlar vaad etmişlerdir.”

“ZİNDAN’I SÖZ VERDİLER BAŞKA TAKIMA SATTILAR”

“Kaldı ki ilk yarıdaki başarısızlıklarından dolayı kendi takımlarından birçok oyuncuyu kadro dışı bırakmış ve bizim futbolcularımıza talip olmuşlardır. Bizde GMH Hankendispor olarak bu gençlerimize sahip çıkmış ve Yolspor kulübüyle anlaşma yoluna gitmiştik. Bu çerçevede sezon başında Elazığspor kulübünden transfer ettiğimiz Ömer Kara isimli futbolcumuzu kendilerine vererek karşılığında Zindan Altın isimli futbolcularının evraklarını aldık. Ancak kendileri Ömer Kara isimli futbolcumuzun lisansını çıkardıktan sonra evrakları bizde olan sadece bizde oynayabilmesi için özellikle evraklarına GMH Hankendispor olarak yazdıkları Zindan Altın isimli futbolcuya yeniden evrak düzenleyerek Adıyaman Kahtaspor’a para karşılığı satmışlardır. Ayrıca genç kalecimiz Alperen Aksu’ya da gene çeşitli vaadlerde bulunarak aklını çelmişler ancak biz verme taraftarı olmayınca kulüp müdürümüzle yaptıkları görüşme sonucu kulüp müdürümüzün yanında bu futbolcumuza sen Hankendispor’a gitme oradan alacağın parayı biz sana veririz demişlerdir. Bu genç futbolcumuz da ikinci yarı antrenman ve maçlarımıza gelmemektedir.”

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Elazığ futbolunda yıllardır iz bırakan futbol liglerimize yüzlerce futbolcu kazandıran Yolspor Kulübü yöneticilerinin yapmış oldukları bu dürüst olmayan hareketi esefle kınıyoruz. Futbolcularımıza talip olduklarında kulüp başkanımızın kendilerine bir teklifi olmuştu, demişti ki eğer kulübü yönetemiyorsanız gelin futbolcuları değiştirmeyelim yöneticileri değiştirelim ancak onlarda bunun farkında oldukları için transfer işlerini kulüpte yıllarca malzemecilik ve tesis sorumluluğu yapmış olan şahsa vermişlerdir. Yılların takımı Elazığ’ın gururu olan Yolspor Kulübü’nün düşürüldüğü durumu kamuoyuna duyuruyor ve karayolları yetkililerini göreve çağırıyoruz.”