GIDA TAKVİYESİ KULLANMAK ZORUNDA MIYIZ?

Başak MERAL GÜNDÜZ/Tüm insanlar için vitaminlerin ve diğer besin takviyelerinin gerekli olup olmadığı bir tartışma konusudur. Uzman Diyetisyen Hakim KARATOPRAK bu konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

GIDA TAKVİYESİ KULLANMAK ZORUNDA MIYIZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BESLENMENİN HAKKINI VERİRSEK ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL GIDA TAKVİYESİ KULLANMAK

KARATOPRAK, “Beslenmenin gerçekten hakkını verirsek çok önemli değil gıda takviyesi kullanmak. Burada önemli olan çeşit çeşit beslenmek her besin grubundan yeterince almak. Sebzeler en büyük görevi yapıyor, sebze yerken sadece maydanoz seviyorsanız maydanozla devam etmeyin ertesi gün roka, diğer gün dereotu vs. alalım vücuda sadece maydanoz ile giderseniz maydanozun içinde ne varsa ondan faydalanmış olursunuz” dedi.

 

GIDA TAKVİYESİ YAZARKEN AMACIM BOŞALAN DEPOLARI HIZLI BİR ŞEKİLDE YERİNE KOYMAK

KARATOPRAK, Ben, gıda takviyesi yazarken sistemin düzgün işlemesi için eksik olan, boşalan depoları hızlı bir şekilde yerine koymayı hedefliyorum. Beslenmeylede yerine koyabiliriz, takviyeleri sadece 8 aylık süreci 3 aya düşürür gibi düşünebilirsiniz amaç zamandan kazanmak. En önemliler omega-3 ve d vitamini bunlar dışında çok yazmamaya çalışıyorum. Omega-3 ve d vitamininin besinlerle karşılamanın zor olduğunu ifade ettİ.

 

TIP HEKİMİ OLMADIĞIM İÇİN İLAÇLARA KARIŞMIYORUM İLAÇLARIN YAN ETKİLERİNE GÖRE TAKVİYE YAPIYORUM

Hakim Karatoprak,”Tıp hekimi olmadığım için ilaçlara karışmıyorum ama ilaçların yan etkilerine göre takviye yapıyorum. Örneğin kolesterol ilaçları vücutta enerji mekanizmasında çok büyük rol oynayan koenzim q10 u vücuttan atıyor, metformin, glifor gibi şeker ilaçları b12 vitamini vücuttan atıyor. Bunların eksikliğini giderme amaçlı kullandığı ilaca ve kan tahliline görede ekleme yapıyorum” dedi.