Geride kalanlar için acısıyla tatlısıyla hayat devam ediyor
Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, Elazığ ve Malatya' da 6,8 büyüklüğündeki depremde Serhat Arslan'ın eşi Halime, 7 yaşındaki oğlu Miraç Ali, 2 aylık kızı Rüya, kayınvalidesi ve kayınpederi, Mustafapaşa Mahallesi'nde çöken Aykent Apartmanı'nda yaşamını yitirdi. Serhat Aslan, yaşadığı acıyı kaybettiği ailesinden kalan hatıralarla unutmaya çalışıyor.
Serhat Aslan, "Depremde ailemden 5 kişiyi kaybettim. Bu gerçekten çok zor bir acı. Allah kimsenin başına vermesin. Her şey Allah’tan geliyor. Bunun bilincindeyiz fakat burada kiracı ya da ev sahibiyseniz eve yerleşirken depreme dayanıklı olup olmadığına lütfen bakın.
BU GERÇEKTEN ZOR BİR ACI
Şehirler, sokaklar, evler değişti, mahalleler yıkıldı, aileler dağıldı, hatıralar enkazlarla birlikte toprağa karıştı; yine de, hayat devam ediyor. Bu acılar gerçekten lafla anlatılacak bir acı değil. Ancak bunu yaşayan bilir. Her şeye rağmen hayat devam ediyor.
ACISI HAFIZAMIZA KAZINAN ASLA UNUTULMAYACAK BİR GÜNDÜ 24 OCAK
Yakınlarını kaybetmenin acısını hala yüreğinde yaşadığını belirten Serhat Aslan, "Kaybettiklerimin acısını içime gömdüm. Allah'ın takdiri.En çok babam ve annem teselli ediyor beni.Bir şekilde hayat devam ediyor. Deprem anı aklıma geldiğinde tabii ki hüzünleniyorum, unutmak mümkün değil ki.Allah'tan gelene Amenna dedik, acımızı bağrımıza gömdük”dedi.24 Ocak hayatımda ilk defa her şeyin bittiğini düşündüğüm sadece sevdiklerimin aklıma geldiği ve bir daha göremeyeceğim için korktuğum gündü. Saniyeler içerisinde nelerin biteceğini iliklerimize kadar hissettik.Bu gerçekten çok zor bir acı. Allah kimsenin başına vermesin”dedi.