Gereksizdir ve Yanlıştır…

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde, 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek tam kapanma uygulaması devam ederken kapanma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından birtakım tedbirler yayınlanmış, vakit ve cuma namazları dışında camilerde bulunmak koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanmıştı.

Gereksizdir ve Yanlıştır…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan'da 'kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma' anlamına gelen 'itikaf'ı yapacaklarını dile getirip "Buyursunlar engel olsunlar" dedi.

Bunun üzerine vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep'te bir camide "maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini" söyledi.

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellendi. Grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı da kullanıldığı görüldü.
Furkan Vakfı'ndan müdahale üzerine yapılan açıklamada, "Tam kapanma kararı alınmasına rağmen stadyumlarda, toplu taşıma araçlarında, fabrikalarda herkesin bir arada olmasına göz yumanlar; koskoca camide birkaç kişinin ihya edeceği itikaf ibadetine engel olmaktadır. Daha düne kadar futbol müsabakalarında iç içe duranlara ses çıkarmayanlar neden ibadete gelince pandemi yasaklarını öne sürüyorlar? Binlerce kişinin olduğu tribünlerde bulaşmayan virüs 5-10 kişinin ibadet ettiği camide mi bulaşıyor?" denildi.

Furkan Vakfı konusunda Hakimiyet Gazetesi’nin öteden beri duruşunu bilmeyen yoktur. Geçmiş yıllarda vakıf ile ilgili görüşlerimizi yazdığımız ve oluşumun Ortadoğu destekli bir proje olduğunu ifade etmiş ve sırf bu görüşümüzden dolayı bizzat vakıf Başkanı Alparslan Kuytul’un isim vererek hedef gösterdiği gazete olmuştuk.
O görüşümüzde sabit kadem olmakla birlikte vakıf üyelerinin ramazanın son on günü camide girecekleri itikaf ibadetine polis marifetiyle müdahale edilmesini de yanlış ve gereksiz bulduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.

Yapılan Allah’ın evinde Allaha ibadet ve kulluktur. Buradan farklı şeyler çıkarmak ve engel olmaya çalışmak, vakfın dışında olan kesimleri de rencide eder ve üzer. 
Allah’ın evinden insanları biber gazı sıkarak ve yaka paça dışarı atmak doğru olmamıştır. Kaldı ki adamların yaptığı ibadetle birlikte tam kapanmanın ta kendisi. Caminin her bir köşesine çekilen insanlar, Kur’an okuyup ibadet edecekler. Kendi nefisleri ile baş başa kalacaklar ve peygamberimizden miras bir ibadeti eda ve ihya edecekler.
Yapılan müdahale yanlış ve gereksiz olmuştur. Beş vakit açık olan camilerimizin bir köşesinde üç-beş insanın kendi halinde hem içine hem de topluma kapanması bu kadar sert bir mukabele ile karşılık bulmamalıydı. 

Valilerin ve kolluk kuvvetlerinin aldıkları kararların kamuoyundaki yansımaları ve oluşacak tepki ve duyguları da hesap etmeleri gerektiği gerçeği bu kez de Gaziantep’te kendisini gösterdi ama çok da iyi olmadı. Yapılan çok yanlıştır. Keşke polis,  camide kalmak isteyen insanlara yasaklara uymama cezası kesip  camiden ayrılsaydı. Hem kurallar işletilmiş hem de bu görüntüler yaşanmamış olurdu.