'Gereğini Yaparız'

Hakimiyet TV'nin canlı yayınına katılan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, zorluk derecesi yükselmiş bir ilde görev yaptıklarının bilincinde olduklarını belirterek Elazığ'da bürokrasinin vatandaşı dikkate almayan ya da çözüm odaklı çalışmayan bir lükse sahip olamayacağını, aksi durumda gereğini yapacaklarını söyledi.

'Gereğini Yaparız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet TV’nin bu haftaki konuğu Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım oldu. Yazarımız Ömer Enes Yılar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Yıldırım, Bürokrasinin çözüm odaklı olması gerektiğini vurgulayarak Elazığ’ın zorluk derecesi yükselmiş bir şehir olduğunu, bürokrasinin de buna göre davranması gerektiğini, aksi durumlarda gereğini yapacaklarını söyledi. Elazığ’ın Sulama sorunuyla ilgili de konuşan İl Başkanı Yıldırım, kısa vadede Uluova’da tamamen olmasa da sulama meselesinin bir bölümünün çözüleceğini söyledi.

YILLARIN SORUNU
Elazığ’ın sulama problemini ‘yılların sorunu’ olarak tanımlayan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan toplantıda bu sorunun detaylıca ele alındığını, projenin büyüklüğünden kaynaklı tamamen olmasa da sorunun bir bölümünün kısa vadede çözüleceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Sulama sorunu denildiğinde yılların kavramından bahsediyoruz. Her seçim dönemi, seçim öncesi ve seçim sonrası dönemlerde Uluova ve Kuzova meseleleri hep konuşulmuştur. Haksız yere mi konuşmuştur, elbette ki hayır. Uluova meselesi son toplantımızda masaya yatırıldı. Belki çok erken ifadeleri şuan için kullanmak istemiyorum ama belki projenin büyüklüğünden dolayı hepsi birden de hayata geçmeyebilir ama şu kadarını söyleyeyim kısa vadede inşallah lokal anlamda Uluova meselesinin bir bölümünün çözüleceğini söyleyebilirim.”

ELAZIĞ’A POZİTİF AYRIMCILIK
Tarım ve Orman Bakanlığın’da 2 Elazığlı’nın görev yaptığını ve Elazığ’da hizmet getirilmesi noktasında pozitif ayrımcılık sağlandığını belirten Başkan Yıldırım: “Biz siyasetçiler olarak bürokratlarımızdan, bakan yardımcılarımızdan ki Tarım ve Orman Bakanlığı’nda iki bakan yardımcısı hemşehrimiz var ve onlar da her fırsatta Elazığ’a pozitif ayrımcılık yaparak birtakım hizmetler getirmeye çalışıyorlar. Biz de artık şehirde yaşayan ve özellikle de bölgeyi ilgilendiren Uluova meselesinde yeni bir yanlışa ya da yeni bir ifade yanlışına düşülmesini istemiyoruz, biz bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz, bunun için de ne gerekiyorsa yapılması için ciddi anlamda talepte bulunuyoruz. Kendileri de konunun  farkında ve konunun gereğini de yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM LİSTESİNDE HASSASSIZ”
Elazığ’da ‘tepeden inme’ bir listeyle seçime gidileceği yönündeki eleştirilere yanıt veren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ak Parti’nin kaliteli siyasi profillerle bugüne kadar geldiğini ve bundan sonra da bunun devam edeceğini belirterek, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çok hassas olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Önümüzde bir erken seçim görmüyorum ama biz her an seçim olabilirmiş gibi çalışıyoruz. Seçim atmosferine girdiğimizde muhakkak siyasi profiller artacak ve talipliler de çoğalacaktır. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu konuya hassasiyetle yaklaştığını, her zaman için bir il başkanı bile atarken ne kadar hassas olduğuna bizzat ben şahit oldum. Bu hassasiyet tüm siyasi aktörler için de geçerlidir. Biz 19 yıllık bir iktidarı ancak bu şekilde, kaliteli profillerle siyaset yaparak bu noktaya geldik. Benim bir sloganım var, biz bundan sonrasını yürümeyeceksek, bugüne kadar neden  yürüdük. Bunu hem siyasi profiller açısından hem de hizmetler açısından değerlendirebilirsiniz. Biz aşkla çalışıyoruz, aşkla çalışanın yorulmayacağını düşünüyorum. 2023 ve ondan sonraki süreçler bizim hedeflerimiz arasındandır ama her hedefi yeri ve zamanı geldiğinde bu basamakları çıkmak üzere kendimizi hazır tutarak çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz diye düşünüyorum.”

 “BU LÜKSE SAHİP DEĞİLİZ”
Elazığ’ın siyasi anlamda zorluk derecesi yükselmiş bir il olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, bürokrasinin çözüm odaklı olması gerektiğini belirterek şu uyarılarda bulundu: “Zaman zaman bürokrasi ile ilgili eleştirileri bizler de duyuyoruz. Şahit olduğumuz ufak tefek şeyler de var. İlk göreve geldiğim günden beri mümkün mertebe herkes daha özveriyle çalışmalı çünkü bu şehrin önemli sorunları var. Sadece mesai kavramlarına bağlı kalarak çalışırsak veya benim işim burada bitti diyerek kapıyı çekip çıkarsa memleketin sorunları daha da uzun vadeye yayılabilir. Dolayısıyla bürokratlarımızın da bu anlayış içerisinde özellikle de çözüm odaklı olarak vatandaşa yaklaşmaları gerekir. Kuralların arasına sıkıştırılmış yaklaşım tarzları bizim hiçbir şekilde kabullenebileceğimiz şeyler değil. Ama çok özelde varsa böyle bir bürokrat yani basit sebeplerden dolayı vatandaşı dikkate almamak ya da sorunların çözümünde gayretli olmama gibi durumlar olursa ve bize kadar gelirse bizler de gereğini yaparız çünkü şehrimizin böyle bir lüks davranışa ne zamanı var ne de tahammülü var. Zorluk derecesi yükselmiş bir şehirde görev yaptığımızı biliyoruz. Bürokratlarımızın da bu hassasiyetle yaklaştığını biliyorum aksi olursa biz de gereğini yaparız.”

KARŞIYAKA’DA HATA YAPILDI
Siyasetin empatiyle yapılmak zorunda olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Yıldırım, Karşıyaka’daki küçük konutların toplu kuraya dahil edilmesinin hata olduğunu ve siyasi iradenin bu hatayı kabul ederek üzerini gittiğini, kendisinin de empati yaparak bu hatanın düzeltilmesi için çaba gösterdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Siyaset yaparken  empati yapmak zorundayız, bunu hayatımızdan çıkarırsak çok ciddi yanlışlarla karşı karşıya kalırız. Mesela 4 bin 598 konut için kura çekimi yapılırken çok önemli bir hata gördük. Bu hatanın da üzerine gidenlerden biriydim ve bu hatayı düzelttik. Neydi o hata; Karşıyaka’nın çok küçük olan, 58 metrekare konutların bu kuraya dahil edilmesiydi. 5-6 nüfuslu bir vatandaş, bu kurayı çekmişse, gidip 58 metrekarelik bir eve baktığında ister istemez morali bozuluyor. Siz buna siyaseten, bu ev çok güzel, çok büyük, burada yaşarsınız derseniz hata yaparsınız. Ben kendimi oraya koymak zorundayım ki ben bu evde rahat yaşayamam. Ancak 2 kişilik bir aile bu evde yaşayabilir belki. O zaman burada başka bir sorun gündeme geliyor, ‘Neden koyuldu o zaman bu evler kuraya’ burada şehven bir hata var, koyulmaması gerekirdi. Toplamda çok fazla bir konut yoktu ama burada siyasi irade devreye girdi ve düzeltilmesini sağladı.”

 “SORUNLARI ÇÖZECEK İRADE VAR”
Elazığ’ın çok özel sorunları olduğunu bildiklerini ve bu sorunları çözecek iradenin kendilerinde olduğunu vurgulayan İl Başkanı Şerafettin Yıldırım:  Şehrimizin çok özel sorunları var ve ben bunları biliyorum. Ben göreve geldiğim ilk günlerde sorunların var olduğunu ama bu sorunları çözecek iradenin de olduğunu söylemiştim. Biz her sorunun muhatabı kabul ettik kendimizi çünkü biz de bu şehirde yaşıyoruz. Ortak hedeflerimiz var. Şehrimiz sorunsuz değil, sorunları var ama bunu çözecek irade de var. Her birinin önem derecesine ve aciliyetine göre çözüleceğine yürekten inanıyorum. Bazen aceleci yaklaşımla niye olmadı gibi sorularla karşılaşabiliriz, bunu da sabırla izah etmek durumundayız.  

“BUNLAR ALGI OPERASYONUDUR”
Kamuoyunda Ak Parti’nin oylarının düşmesine ilişkin çoğu bilginin algı yönetimi olduğunu söyleyen Başkan Şerafettin Yıldırım, kızmış, gönlü kırılmış, ötekileştirilmiş partililerin olduğunu bildiklerini ve onları geri kazanmak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bireysel anlamda zaman zaman farklı partilere geçişler olabilir. Kamuoyunda algı anlamında yürütülen birtakım ifadelerin çoğunun doğru olmadığını düşünüyorum. Farklı farklı anketler yapılıp bir yerlerde konuşulabilir ama bizim de kendimize göre anketlerimiz var. Esas hadisenin algı operasyonlarıyla vatandaşların bir şekilde farklı yerlere yönlendirmek istenildiğini düşünüyorum. Kızmış, gönlü kırılmış insanımız yok mu evet var ya da az da olsa başka partilere geçen vatandaşlarımız yok mu var ama tersinden de bize gelen yeni insanların yeni seçmenlerin olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Asıl hadise ister bizim partimizde olsun ister farklı yerlerde olsun vatandaşların sorunlarının, taleplerinin dikkate alınması ve muhatap kabul edilmesi meselesidir. Bunda da hiçbir tereddütümüz yok. Vatandaşın sorunu da bizim sorunumuzdur, talebi de bizim talebimizdir, biz bu yaklaşım içerisindeyiz ve bu anlamda geçmişte kalbi kırılmış, ötekileştirilmiş seçmenlerimiz varsa onları yeniden kazanmak bizim en önemli düsturumuzdur, bu anlayışla sahadayız. Vatandaş karşısında muhatap görünce çok ciddi geri dönüşlerin olduğunu gördük, görmeye de devam edeceğiz.”


 
"BİZİM GENÇ KUŞAKLA SORUNUMUZ YOK"
Genç seçmen kitlesini kazanmak adına her geçen gün yeni çalışmalar yaptıklarını ve kendilerini sürekli geliştirdiklerini belirten Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, aksine genç seçmen kitlesiyle herhangi bir sorunları olmadığını, çok iyi bir diyalog geliştirdiklerini söyleyerek: “Her fırsatta sadece 2000’li yılları anlatmak yetmeyebilir, doğrudur. 19 Yıllık Ak Parti iktidarı döneminde çok ciddi, devrim niteliğinde hizmetler kazandırıldı. Z kuşağı olarak adlandırdığımız gençlerimiz bu hizmetlerin yapımına şahit olmadılar, onlar doğduklarında bu hizmetleri görmüş oldular. Çıtayı çok yükselttiğimizi biliyoruz ama bu yükseliş ülkenin tüm bireylerinin hak ettiği bir hizmet anlayışıdır. Bu yükseliş devam da edecektir ama gençlerle diyalog kurarken her fırsatta bunu dile getirme şeklindeki bir diyalog anlayışı çok doğru olmayacaktır. Gelişen dünya ile birlikte gençlerimizin soru, sorun ve yaklaşım tarzları da farklılaştı. Kendimizi de buna göre güncelleyerek gitmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Özellikle gençlik kollarımız ve kadın kollarımız bu anlayış içerisinde kendilerini güncelliyorlar. Bu anlayış üzerinde odaklanmış programlar eşliğinde bu kuşaklara ve muhataplara ulaşmaya çalışıyorlar. Siz tüm gün yaptığınız hizmetleri anlatsanız da onlar kendi perspektiflerinden yaklaşımlar bekliyorlar. Bizim bu kuşakla bir sorunumuzun olmadığını hatta çok iyi diyaloglarımızın olduğunu, bir adım daha ötesi parti binamızda buna yönelik çalışmalara başladığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Kendini yetiştirmesinden tutun da kendi alanın da çok etkin ve yetkin insanların sunumlarıyla gençliğimizi, kadın kollarımızı, merkez ilçemizi ve yönetimimizi gelecek zaman dilimlerine hazırladığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu anlamda gördüğümüz her eksiğin de üzerine gidiyoruz” şeklinde konuştu.