Gerçekleri söyleyen birileri olmalı

Usta Gazeteci Arif Çakmak'ın Kanal 23'te yayınlanan yılların klasiği 'ayrıntı' programının bu haftaki konuğu Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan oldu.

Gerçekleri söyleyen birileri olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her iki ismin ortak özelliği; sözünü dudaktan, gözünü budaktan esirgemeyen tarzda gerçekleri dile getirmeleri ve sorunlara parmak basmalarıydı.
Gazeteciler ve ETSO gibi  kurumların ortak özelliği yaşanan ve şehrin önünü tıkayan sorunları dile getirmeleri. Her iki isim de bu görevlerini bihakkın yapıyor olduklarını izlediğimiz programda bir kez daha  gördük.
Özellikle ETSO tarafından seçim öncesi yayınlanan ve seçilecek milletvekillerinden beklentiler bölümündeki değerlendirmeleri izlerken sağlık alanı dışında çok da mesafe alınmadığını gördük.
Özellikle Karma OSB’nin arsasının belirlenmesi ve sonra da bu alanın büyükova statüsünde olunduğunun kamu kurumları tarafından üç yıl sonra öğrenilmesi ve apar topar iki yeni alternatif arazi için yazışma başlatmaları, bürokrasinin bu konuda nerede durduğunun ve olaylara nasıl bir ciddiyetsizlikle baktıklarının  da resmi oldu.
“Şehrin sahibi yok” söylemine şiddetle karşı çıkan  ancak şehri birlikte sahiplenme noktasında cesur adımlar atan ETSO Başkanı İdris Alan’ın 2023 depreminden sonra her platformda dile getirdiği lojistik merkez projesinin mahiyeti ve esprisi  ilgili kurumlar ve yetkililer tarafından pek anlaşılamamış olsa da AFAD Başkanı  Memiş’in bu konuda adım atılması sözünü vermesi bile böyle bir eksikliği kabul etmenin olumlu adımı oldu.
ETSO öncülüğünde başlatılan ve yöresel ürünlerimizi işleme, paketleme, markalaşma ve pazarlama konusunda şimdiden adından söz ettiren ETAK projesi, üreticilerimiz ve şehrin tanıtımı için çığ gibi büyüyen bir fırsata dönüşecek gibi görünüyor. 
Şehirde her şeyin yolunda gitmediğine dair görüşler ortaya koyan ancak bununla yetinmeyip öneriler sunan isimlere her zaman ihtiyaç var.  Çünkü bazı projeler ve eksiklikler ancak  bunların dile getirilmesiyle çözülebiliyor. Türkiye ve Elazığ bunun sayısız örnekleri ile dolu. 
Kimseyi incitmeden, kırmadan bazı gerçekleri ve halkın gündemini dile getirdikleri için Başkan Alan ve usta gazeteci Arif Çakmak’a teşekkür ediyoruz.