Gerçek Bir Yaşam Öyküsü

Başak MERAL GÜNDÜZ/ Zeliha kitabının yazarı Necati Esmen, Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Gerçek Bir Yaşam Öyküsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Necati Esmen,”10 yaşındaydım henüz. İstanbul’da hayat daha farklı hem çalıştım aynı zamanda okudum. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı  son sınıftayken okulu bıraktım artık evlenmiştim sorumluluğum daha artmıştı. Hiçbir zaman edebiyattan kopmadım. Bir kurumda  çalışıyorum ve aynı zaman da yazıyorum çevrem sürekli kitabın ne zaman çıkacak diye baskı yapıyordu. Sosyal medyada devamlı dörtlükler paylaşırdım ve büyük ilgi  görünce bir cesaretle kitabımı yazmaya başladım. Fakat okuduğum kitaplardan farklı olmalıydı. Bir engelli arkadaşım vardı.Onun hayatı çok farklıydı. Zeliha‘da  çok büyük acılar yasamıştı. Bende onunla başladım iyiki de onunla başlamışım. Zeliha doğarken annesini kaybediyor ve babası tarafından reddediliyor.Birde engelli olduğu anlaşılıyor ama o bir mucizeyi gerçekleştiriyor”dedi.

KİTABIM ÜÇ AY OLDU ÇIKALI EN ÇOK SATANLARDA BİR NUMARA

Necati Esmen, ”Üç ay henüz dolmadan ikinci adam yayınlarında D&R Web’te 3 haftadan beri en çok satanlarda görülüyor bu yüzden çok mutluyum bence başarı tesadüf değil. Yıllardır hep düşünürdüm fakat cesaret edemezdim çünkü ben birşey yaptığımda çok iyi olmalı. Zeliha kitabımızı diğer kitaplardan ayıran en büyük özellik, engelli bireylerin toplumda varoluşunu dikkatle anlatan ve  destek gördüklerinde de ne kadar başarılı olabileceklerini anlatmaktadır.

Kitabımız Z kuşağına çok hitap ediyor. Sade ve yalın bir dil kullandım. Kitabımı okuyanlar hiç  sıkılmadan okuduklarını söylüyorlar bu da beni oldukça mutlu ediyor. Herkes devamını soruyor. İnanıyorum; Sevgi en büyük güçtür.Sevgiyle kalın hoşçakalın” dedi.