Gençlik, Sarıkamış'ta Şehit Olan Ecdadı İçin Yürüdü !

22 Aralık 1914 yılında başlayan Sarıkamış Harekatı'nda  çok sert geçen soğuk kış mevsimine uygun olmayan giysileri ve açlık nedeniyle Allahu Ekber Dağları'nda

Gençlik,  Sarıkamış'ta Şehit Olan  Ecdadı İçin Yürüdü !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

22 Aralık 1914 yılında başlayan Sarıkamış Harekatı’nda  çok sert geçen soğuk kış mevsimine uygun olmayan giysileri ve açlık nedeniyle Allahu Ekber Dağları’nda donarak ve hastalanarak  şehit olan 60 bin askeri Elazığlı gençler  unutmadı.  Tüm Türkiye’de aynı anda başlayan Elazığ’da da İstasyon Meydanından başlayıp öğretmenevi önüne kadar devam eden “ Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla yapılan yürüyüşe  yüzlerce genç ve vatandaşlar  katılarak organizasyona  yoğun ilgi gösterildi.  Sarıkamış Harekatında şehit olan askerleri saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa GÜL “ Bizim inancımıza göre onlar bizim için ölü değildirler. Dün de bir şehidimiz vardı. Allah hepsine rahmet eylesin. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğümüzle  bir farkındalık oluşturarak gençlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte bir yürüyüş tertipledik. Katılan herkese ve bizlere yürüyüş boyunca eşlik eden basın mensuplarına  teşekkür ediyorum” dedi.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu vefa yürüyüşünü gerçekleştirdiklerini ifade eden  Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat ACAR “ Sarıkamış bizim tarihimizde büyük bir destan, biz onları unutmadık.  Bu ülkenin insanları inançlı gençler  bu soğuk havada onların yaşamış olduğu sıkıntıları göstermek açısından burada toplandı. Tarihimizi bilen, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı seven gençleriz. Tarihimizi, atalarımızı unutmayacağız ki, yarınımız daha sağlam olsun. Dün defnettiğmiz şehidimiz Fethi SEKİN’e, Allah’tan rahmet diyorum. Ömer HALİSDEMİR’lerin, Fethi SEKİN’lerin olduğu yerde hiç kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Son bir fert de kalsak o kdigereş insanlarla mücadele edecek güç ve irade hepimizde var. Onu her tarafta görüyoruz. Bunun için Rabb’ime şükür ediyorum. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğretmenevi önünde Elazığ Belediyesi Mehteran takımının gösterisi sonrasında şehitlerimiz için 1 dakikalık  saygı duruşu, İstiklal marşımız okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra  yapılan basın açıklamasıyla birlikte  etkinlik sona erdi.