Gençlik Milli İradesine Sahip Çıktı !

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin yankıları tüm ülke çapında sürmeye devam ederken toplumun her kesiminden tepkiler çığ gibi büyüyor

Gençlik Milli İradesine Sahip Çıktı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin yankıları tüm ülke çapında sürmeye devam ederken toplumun her kesiminden tepkiler çığ gibi büyüyor.  ilk geceden beri meydanlarda olan  Genç Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Saim ÇOLAK gazetemize yaşanan süreç ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.   ÇOLAK “Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 akşamı güvenlik görevlilerimizin, askerlerimizin ve yüzlerce vatandaşımızın şehit olmasına, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan beklenmedik fiili bir FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Asker içerisinde bir grup cuntacının darbe kalkışmasında olduğu kanaati oluşur oluşmaz Memur-Sen Konfederasyonu  Genel Başkanı Ali Yalçın’ın sayısı 1 milyona yaklaşan  konfederasyon üyelerini  meydanlara inme çağrısı yaptı. Bizlerde bu çağrı üzerine meydanlara inerek, ülkesini, bayrağını ve milletini seven, göğsünde iman nurunu taşıyan gençler olarak darbeye ve darbecilere hayır dedik” dedi.  

      Her Darbe Bir Alçaklıktır !

96 yıllık Cumhuriyet tarihi süreci içerisinde 60 ihtilalı,71 Muhtırası,12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Post Modern Darbesi ve 27 Nisan "e" Muhtırası gibi  ülkemizin çeşitli darbe ve muhtıralara sahne olduğunu belirten  ÇOLAK “Her ne sebeple ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın, her darbe alçaklık ve her darbeci de bir alçaktır. Şüphesiz son süreçte yaptığı darbeyle kime hizmet ettiği belli olmayan FETÖ’de devletin bütünlüğüne göz dikerek alçaklığını tüm dünyaya ilan etmiştir” diye konuştu.

            Yaklaşık 30-40 yıldan beri halkın ve devletin kurumlarına sinsice yerleşen FETÖ’nün , ülkeyi bölmek misyonu ile taşeronluk yapan bir  fitne hareketi olduğunun altını çizen   Saim ÇOLAK “Bu terör darbesinin amacı, halkın özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanını, iş başında olan bir hükümeti ve millet iradesini temsil eden meclisi alaşağı edip yönetime el koymanın yanında, gerek kolluk kuvvetlerinin kendi aralarında, gerekse halkı devletin güvenlik güçlerine kırdırmayı amaçlayan bir iç savaş çıkarmaktır” diye ifade etti.

Her Defasında Gençliğin Hedefte Olması Manidar !

            Neredeyse 10 yılda bir darbe veya muhtıralarla ülkenin gidişatına ket vurmaya çalışan şer odaklı bu girişimlerden en çok gençlerin etkilendiğini  kaydeden  ÇOLAK “ Tarih sahnesi bize bu ülkede gençlerin ideolojik farklılıklarından dolayı cuntacıların girişimleriyle nasıl karşı karşıya getirildiklerini ve ne kadar büyük bedeller ödediklerini göstermektedir. Küresel dünyanın genç ve dinamik nüfusa ihtiyaç duyduğu yüzyılımızda, en genç nüfus ortalamasına sahip olma avantajını elinde tutan ülkemizin en önemli kalkınma aracı olan gençliğinin her defasında hedefe konuyor olması da manidardır. Ancak küresel güçlerin oyunlarını bozacak gelişmeler kat eden ülkemizin gençliği, büyük tezgahlarda kurgulanmış bu darbe girişimini yüce milletimizin ve özelde gençliğimizin ortaya koymuş olduğu irade ile bertaraf etmiştir. Adeta İstiklal şairimizin;

Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak…  Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak.

Dizelerinden hareketle atiyi karanlık gören gençliğimiz, azmi elden bırakmamış ve bütün şerefiyle göğsünü tankların, F 16’ların, taarruz helikopterlerinin  önüne siper etmiştir” diye aktardı.

İhanet Şebekelerini Deşifre Edeceğiz !

Türkiye’nin en büyük sivil gençlik hareketi olarak; vatanın göğsüne namahrem eli değmesine asla müsaade etmeyeceklerini  söyleyen  ÇOLAK “  Darbenin de darbe ırgatçılığı yapan maşaların da ülkemizde yeşermesine izin vermeyeceğiz. Hakk’ı batılla karıştırıp da bile bile Hakk’ı gizleyen bir gençlik olmayacağız. “Hakk’ın hatırı âlidir; hiçbir hatıra fedâ edilmez”ilkesiyle her türlü ihanet şebekelerini deşifre edeceğiz.Genç Memur-Sen olarak, bu alçak girişimin deklere edildiği andan itibaren meydanlarda yerimizi almış ve baş komutanın kaldığı Otel'in bombalanmasına, korumalarının şehit edilmesine, hatta Genel Kurmay Başkanının derdest edilmesine rağmen hiç bir tereddüt göstermeden, başta halkını meydanlara davet eden, ilk fırsatta canı pahasına halkının yanında meydanları seçen başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümetimiz ve gazi meclisimiz için ne pahasına olursa olsun milli iradenin müdafaası adına mücadele ettik ve hiç şüphesiz kanımızın son damlasına kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz”dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğuna inandığını belirten Genç Memur-Sen Elazığ İl Başkanı Saim ÇOLAK  “Bu zaferin elde edilmesini sağlayan milletimizin, gençlerimizin feraset ve cesareti, devletimizin kararlığı ve kudreti temelindeki sarsılmaz ortaklığın, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman gençlerimizin destansı savunması, bu ülkedeki herkesin önüne yepyeni bir sayfa açmıştır. Başta milletimiz ve bilhassa gençliğimiz bu süreçte hiç şüphesiz bazı gerçeklikleri anlama adına tarihe fevkalade bir not düşmüştür. Terör ve onun arkasında ki şer odaklarının, hesaba katmadığı milletimiz milli iradesine sahip çıkmış ve bu oyunu bozmuştur. Bundan sonra da bozacağından hiç şüphe yoktur. Hasılı, ülkemizi, cumhurbaşkanımızı, meclisimizi kısacası milli iradeyi hedef alan her girişimin neticesinin aşikar olduğu nazarından hareketle, terör ve destekçilerinin hain planlarının işlemeyeceği idrakiyle hareket etmelerini diliyor, Allah’tan Yüce Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyoruz” diye konuştu.