Gençlere Yeni Tesisler

İlimiz için önemli bir gelişme daha yaşandı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda Elazığ tarihinin en büyük inşaat protokol imza töreni gerçekleştirildi. 

Gençlere Yeni Tesisler

İmza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ile Elazığlı gençler katıldı.

Elazığ’ın 2002 öncesini de bileceğiz, sonrasını da bileceğiz diyen Bakan Kasapoğlu, “Öncesinde Elazığ’da sadece 1 adet spor tesisi var iken bugün bu sayıyı hamd olsun 27’ye çıkardık. 2002’de bir tane yurt vardı şimdi birbirinden donanımlı 7 tane yurt var. Hiç gençlik merkezimiz yok iken şimdi 2 tane merkezimiz var. Ve bu protokolle ilçelere beldelere kadar gençlik merkezi yapacağız. Biz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde verdiğimiz hiçbir sözü tutmazlık yapmadık, hepsini yaptık. Ne dediysek yaptık. Bizler yeni şampiyonların ortaya çıkması için el birliğiyle omuz omuza çalışacağız. Bu tesisler her şeyden önce gençler için” ifadelerine yer verdi.

Böylesine görkemli ve geniş katılımlı bir inşaat protokol imzalanıyorsa demek ki şehir merkezi ve ilçelerimiz spor tesisleriyle dolup taşacak. 

Gençlerin spor tesisleriyle buluşması önemli bir adım. Çok büyük maliyetleri olmamasına rağmen yeni neslin yetişmesinde önemli bir katkısı  olan Gençlik Merkezlerinin sayısının artırılması ve bu mekânlarda dolu dolu kültür- sanat, edebiyat, musiki, tarih, sosyoloji gibi konularda kurslar, seminerler, konferanslar düzenlenir de bu tesisler, gençlerin milli ve manevi alanda donanımlı yetişmelerine sebep olur.