Genç Çiftçi Destek Programı Sertifika Töreni Düzenlendi

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan genç çiftçiler için 'Genç Çiftçi Sertifika' töreni düzenlendi. 

 Genç Çiftçi Destek Programı Sertifika Töreni Düzenlendi

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde düzenlenen “TRB1 Bölgesi Tarımsal ve Kırsal Kalkınmada Kadın ve Gençlik Katılımı” projesi sertifika törenine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Murat Okubay ile eğitim alan genç çiftçiler katıldı. 

 Düzenlenen törenle katılımcılara  sertifikalarını Vali Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları verdi.

Şehrimizde birçok önemli projeyi hayata geçiren İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, TRB1 Bölgesi Tarımsal ve Kırsal Kalkınmada Kadın ve Gençlik Katılımı Projesi kapsamında “Genç Çiftçi Destek Programı”nı da başarıyla gerçekleştirdi. 

 İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde deneyimli Eğitimciler tarafından uygulamalı eğitimin ardından yetiştirilen 3 Milyon Tıbbi ve Aromatik bitki fidesi çiftçilere ücretsiz bir şekilde verilecek. Çiftçilere nane, sarı kantaron, lavanta, adaçayı, papatya ve kekik  gibi değişik türde bitkiler dağıtılacak. Üç farklı  tarihte ücretsiz bir şekilde verilen eğitimlerde 16'sı konaklamalı, 34 katılımcı yer aldı.