'Gemileri Yakarım'

Ne Filistin'de yaşanan katliam ve açlıktan ölen insanlar ne emeklilerin 10 bin TL maaşla hayatta kalma mücadelesi, ne seçimler, ne eksi 15 derecede vatan savunması yapan Mehmetçikler ne de hayat pahalılığı. Son iki günün en çok konuşulan, en çok haber konusu ve gündemi olan mesele 'İnci Taneleri'

'Gemileri Yakarım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal D'nin; BKM imzalı, kadrosunda Yılmaz Erdoğan'ın yanı sıra Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan gibi isimlerin yer aldığı yeni dizisi 'İnci Taneleri', sadece reytinglerde değil, YouTube’da da rekor kırmış. Dizi, yayınlanmasının üzerinden sadece 37 saat geçtikten sonra 5 milyon izlenmeye ulaşmış.Peki, bu diziyi bu kadar izlenen kılan ne? Orijinal konusu mu farklı çekim teknikleri mi önemli kadrosu ve mekanları mı? Hayır. Diziyi popüler yapan, oyuncu Dilber karakterini oynayan Hazar Ergüçlü'nün Sincanlı Erkal'ın 'Gemileri Yakarım” türküsü eşliğinde yaptığı pavyon dansı… Olay, sosyal medya platformlarını aştı, anlı şanlı haber kanallarının anlı şanlı yorumcularının katıldıkları tartışma programlarının bile konusu oldu.

Tartışmalar öyle boyutlara ulaştı ki pavyonun aslında çok da kötü bir yer olmadığı noktasına uzandı. Neyse zevat bunu tartışadursun da asıl mesele insanların pavyonda yapılan bir dans sahnesine neden bu kadar ilgi gösterdiği. Yine haberlerde yer aldığına göre bu sahnenin yayınlanmasının ardından pavyon dansı öğrenmek için kurslara akın olmuş. Dahası dans sahnesinde giyilen kıyafet,  internet satış sitelerinde yok satıyormuş. İnsanlarımız bu kıyafeti neden alır ve neden dans kursuna gider çok çözemedik.  Söylememiz o ki aslında bizler de olmayız. Sonuçta karşımızda Yılmaz Erdoğan gibi bir usta var. Kendi yazdığı ve yönettiği bir dizinin daha ilk bölümde ilgi uyandıracak sansasyonel bir sahne ile gündeme gelmesini planlamış ve zafiyetlerimizi çok iyi bilen bir sanatçı olarak böylesi bir yem atmış bizlere. Bizler de balıklama düşmüşüz ki şimdiler de o görüntülerin sosyal medyada 10 milyon izlemeye ulaştığı ifade ediliyor. Yani adam işini profesyonelce yapıyor. Biz de anında oltaya takılıyor ve 10 milyondan biri oluyoruz.  Konunun sosyolojik ve psikolojik yönünün araştırılması için bilim adamlarına ve uzmanları göreve davet ediyoruz.   Millet olarak bu saflığımızın bir açıklamasını yapsınlar. Yoksa “gemileri yakarım” ve biz bir şeyler yazmak zorunda kalırız.