'Gelmeyene Gideceğiz, Sevmeyeni Sevdireceğiz'

8 ana başlık altında topladıkları 31 Mart Yerel Seçim Beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaylara '31 Mart'a kadar, gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız, sevmeyeni sevdireceğiz.' talimatını verdi.

'Gelmeyene Gideceğiz, Sevmeyeni Sevdireceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" adıyla hazırladığı Seçim Beyannamesini açıkladı.

31 Mart için sloganının "Gerçek belediyecilik hazırız, kararlıyız" olduğunu ifade eden Erdoğan, hem adaylara hem de tüm teşkilata seçim talimatı verdi.

'Gelmeyene Gideceğiz, Sevmeyeni Sevdireceğiz'

ERDOĞAN’DAN SEÇİM TALİMATI

"Halka hizmet Hakk'a hizmettir " diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sloganını da açıklayarak adaylara talimat verdi.

"31 Mart'a kadar; gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştıracağız. Sevmeyeni sevdireceğiz." diyen Erdoğan, devam eden sözlerinde şu ifadeleri kullandı;

ALGI BELEDİYECİLİĞİNDEN GERÇEK BELEDİYECİLİĞE

“Şehirlerimizi algı belediyeciliğinden kurtarıp, gerçek belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada size, 14 Mayıs seçim beyannamemizi kamuoyuyla paylaşırken işaret ettiğim çalışma tarzını tekrar hatırlatmak istiyorum. Seçim günü olan 31 Mart’a kadar; gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştıracağız. Sevmeyeni sevdireceğiz. Her eve, her iş yerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Kararsızları ikna edeceğiz. Zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Her seçimin önemli olduğunu, Türkiye Yüzyılının ilk seçimi 31 Mart’ın da çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız.

'Gelmeyene Gideceğiz, Sevmeyeni Sevdireceğiz'

SANDIĞI NAMUSUMUZ GÖRECEĞİZ

“Sizlerden, seçim gününe kadar geçecek her anı değerlendirmenizi, seçim günü sandığı da namusumuz olarak görerek sahiplenmenizi istiyorum. Bunun için; seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Seçim akşamı Türkiye haritasını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Seçimi güven ve istikrar iklimini tesis ve tahkimin vesilesi haline getirmeye var mıyız? Kendimiz ve evlatlarımız için huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceğin kapılarını beraberce açmaya var mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuza sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız? Rabbim hepinizden razı olsun. Sizlerin bu sevgisi, coşkusu, vefası bizimle olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle kimse hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemez.

GERÇEK BELEDİYECİLİK 

AK Parti olarak mahalli seçimlerdeki ilk sınavımızı, “AK Eller AK İller, Yerel Kalkınma Başlıyor” diyerek 2004’te vermiştik. Ardından 2009’da “Her Şey Türkiye İçin, İşimiz Hizmet Gücümüz Millet” sloganıyla tekrar şehirlerimizin hizmetine talip olmuştuk. Siyasi ve sosyal kaos denemelerinin zirveye ulaştığı 2014 yılında, “Daima Millet Daima Hizmet, Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez” mesajıyla vatandaşlarımızın huzuruna çıkmıştık. Son mahalli seçimlerin yapıldığı 2019 yılında “Memleket İşi Gönül İşi” heyecanıyla sandığa koşmuştuk. Ülkemiz için yine önemli bir dönemde gerçekleştireceğimiz 31 Mart 2024 seçimlerine ise “Gerçek Belediyecilik; Hazırız Kararlıyız” diyerek gidiyoruz.

'Gelmeyene Gideceğiz, Sevmeyeni Sevdireceğiz'

“TÜRKİYE ŞEHİRLERİ İÇİN HAZIRIZ, KARARLIYIZ”

Biliyorsunuz, 29 Ekim 2023 tarihi itibariyle Cumhuriyetimizin ilk asrını bitirip, Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrına girdik. Türkiye Yüzyılı, siyasetten ekonomiye, diplomasiden güvenliğe hayatımızın her alanı gibi şehirlerimizi de kapsıyor. Bunun için “Türkiye Şehirleri İçin Hazırız, Kararlıyız” diyoruz, “Her Anında, Hep Yanında” diyoruz. Bunun için seçim beyannamemizin başlığını, “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik” olarak belirledik. Beyannamemiz, 8 bölümden oluşuyor.

İŞTE AK PARTİ’NİN SEÇİM BEYANNAMESİNİN SATIR BAŞLARI

1- AK Parti’nin yerel yönetim vizyonu

2- Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik

3- Dirençli şehirler

4- Türkiye Yüzyılında şehir ve çevre

5- Toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri

6- Duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik

7- Kültür üreten şehirler

8- Hizmet ve eser belediyeciliği