Gelen Zamlar Karşısında İşletmeciler  Zor Durumda 

Başak MERAL GÜNDÜZ//Yapılan zamları unlu mamul işletmecileri fiyatlara yansıtmaya başladı.

Gelen Zamlar Karşısında İşletmeciler  Zor Durumda 

Yapılan zamla ilgili konuşan Kadın girişimcilerden biri olan  Öztoprak Unlu Mamül İşletmecisi Suphiye Kaya, yağ, un, şeker gibi ürünlerin fiyatlarının artmasının zamlarda en büyük etken olduğunu kaydetti. 

ÇOK SIKINTIDAYIZ

Unlu  mamul işletmelerinin zamlardan dolayı şikayetçi olduğunu söyleyen Suphiye Kaya yaptığı açıklamada, “Şeker fiyatları da arttı bunların hepsi bizim için maliyet. Simide yapılan zam dada da tepkiyle karşılandı.Artışların ucu görünmüyor. Simitteki susamın kilosuda zamlandı.Eskiden yılda bir iki defa fiyat artardı.Şimdi sık sık zam geliyor.Çok sıkıntıdayız. İmalatçı  olarak sıkıntıya giriyoruz.Mecburen dayanmak zorundayız.
Sürekli zam gelen diğer ürünler karşısında vatandaşlarımız da, bizler de bunaldık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Üretirken zarar ediyoruz. Gıda maddelerine gelen zamları izlemek neredeyse tümüyle mümkün olmaktan çıktı. Gelen zamlar da öyle tek haneli değil artık.Kimi ürünlerde çok daha yüksek zamlar söz konusu.Özellikle süte gelen zamdan sonra tüm süt ve süt ürünlerinin fiyatında inanılmaz artışlar oldu.Umarım bu durum en kısa zamanda düzelir ve bu belirsizlik biter” dedi.


ÖNCE HİZMET ÖNCE KALİTE


Kaya, “Biz,müşterilerimizin isteği doğrultusunda, kendimizi müşterinin yerine koyarak hareket ediyoruz. Müşteri buraya bir bedel ödüyor. Dolayısıyla biz müşteri olsaydık; bu bedel karşılığında neyi talep ederdik; hep bunu düşündük. Kendimi işveren olarak değil de müşteri olarak gördüğüm için; bu doğrultuda düzenlemeler yaptım.Önce hizmet, önce kalite diyorum.


Evlerine aldıkları kuru pastası, yaş pastası veya diğer ürünlerimizi bizzat tadarak, alıyorlar. Anlatmıyoruz; tattırarak anlatıyoruz. Ondan dolayı da verdiğimiz hizmeti zannediyorum layıkıyla yerine getirebiliyoruz. Müşterimizi memnun edebiliyoruz. O konuda memnunum ve rahatım.Müşterinin yüzünde o güler yüzü görürsek bizim için o günün en büyük kazancıdır” dedi.

Gelen Zamlar Karşısında İşletmeciler  Zor Durumda