'Gelecek' Yok Ve Kayıp

Ak Parti ile yollarını ayıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'Bizim bir Geleceğimiz var' sloganıyla kurduğu Gelecek Partisi, hem ülke genelinde hem de ilimizde beklediği destek ve ilgiyi göremedi.

'Gelecek' Yok Ve Kayıp

Anketlerde Babacan’ın kurduğu Deva Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi’nin aldığı oy oranları belli iken Gelecek Partisinin aldığı oy, yüzdesi itibarıyla listeye girmeye hak kazanamadığı için ancak  “diğerleri” içinde yer alabiliyor. Bu durum da  gösteriyor ki, Davutoğlu’nun siyasi mayası tutmamış, halkta karşılık bulmamış ve etki uyandıramamış.

Diğer illerde il başkanları vasıtasıyla zaman zaman kamuoyunun gündemine gelen Gelecek Partisi, Elazığ’da uzun süreden beri derin bir sessizlik ve suskunluk yaşıyor.

Gelecek Partisi’nin 10 Nisan 2020’de açıklanan yönetim kurulunda Elazığ Kurucu İl Başkanı Av. Adnan Demir olmuştu.  O tarihten bugüne neredeyse iki yıl geçti ve partinin herhangi bir faaliyeti olmadığı gibi yönetim ve il başkanının da bir çalışması, açıklaması ve demeci pek fazla  yansımadı medyaya.

Partinin Merkez İlçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları başkanı var mı bunu da çok bilemiyoruz. Varsa da sahada ve medyada yoklar.

Davutoğlu, her ne kadar Ak Parti’den ayrılıp gitse de zaman zaman sert eleştiriler yapsa da Türk siyasetinde olmasında fayda var. İnsanlar en azından Davutoğlu’na bakarak kimin sözünün eri, kimin yürekli ve halkı için büyük bir  mücadele yaptığını görüyor ve onlara sahip çıkıyor. Ne de olsa her şey zıddıyla kaimdir.