''GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR''

Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve Elazığ Bilim Merkezi'ndeki eğitmenler il

''GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve Elazığ Bilim Merkezi’ndeki eğitmenler ile birlikte bilim merkezinde oluşturulan eğitim ortamlarında 6.sınıf 60 ortaokul öğrencisine robotik, bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda beceriler kazandırıldı. 

Dezavantajlı kesimlerin projeden yararlanması öncelikli beklenti olduğu için istenilen öğrenci kriterine sahip okullara fazla sayıda kontenjan ayrıldı. 

Proje sayesinde katılımcılara bilim ve teknoloji farkındalığı yaşatılarak, öğrencilere bilimi sevdirmenin yanı sıra, bilimsel süreç basamaklarını kullanarak Robot bilimi, Mekatronik, Elektronik, Fizik ve Matematik gibi birçok disiplini kullanmaları da sağlanıldı. Ayrıca fen eğitimi ve bilgi işleme teknolojileri alanında yapılan çalışmalar sonucunda toplumsal konulara duyarlı,özgüven sahibi, takım halinde çalışabilen öğrencilerimiz ürettikleri farklı tasarımları AVM de gerçekleştirdikleri sergide büyük ilgi gördüler.

Detaylar hakkında bilgi veren Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Mehmet SABUNCU öğrencilere bilimi sevdirme yolunda çalışmalar yaptıklarını dile getirerek şunları söyledi:’’Projedeki asıl amaç çocuklara matematik, fizik, robotik ve mühendislik anlamında aşinalık kazanmalarını sağlamak ve okullarında teorik olarak okudukları konuları burada dokunarak, keşfederek uygulamalarını sağlamaktır. Hem farkındalık hem ufuk açma çalışması hem de çocuklarımızın mühendisliğe, robotiğe, fizik ve matematik alanlarına olan ilgilerini geliştirme çalışması da söyleyebiliriz. Mutlaka çocukluğumuzda hepimiz yaşamışızdır. Okullarımızdaki öğretmenlerimizin bize yaşattığı küçük dokunuşlar ilerde unutamadığımız etkiler olarak üzerimizde kalmaktadır. Buradaki mantıkta çocuklarımızın uygulamaları sonucunda yaşama dair farkındalıklarını arttırmaktır. Bu anlamda Elazığ Bilim Merkezi’ndeki eğitmenlerimiz de bu konuda kendilerini geliştirmiş olup hizmet vermekten zevk almaktadırlar.

Biz de Özel İdare olarak sahiplenmiş ve desteklemiş durumdayız. Bunu ilimizdeki daha fazla paydaşa daha fazla öğrenciye ve okula yayılması konusunda da çalışmalar yapacağız. Proje sayılarımızı arttırıp buraya gelemeyen ilçedeki öğrencilerimizin de bilimi yaşamalarına olanak sağlamayı düşünüyoruz. Eğitimi gerçekleştiren değerli üniversite hocalarımıza, eğitim merkezi müdürümüze ve bilim merkezi eğitmenlerimize bu tür hizmetlerinden dolayı ve şehrimize kazandırdıkları bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeler dışında eğitmenlerimiz bilim merkezinde sürekli bulunmaktadır. Ayrıca okullarımıza ve öğretmenlerimize çağrı da bulunmak istiyorum. Öğrencilerine farkındalık yaşatmak istiyorlarsa mutlaka bilim merkezini gezdirmelerini öneriyorum.’’ dedi.