Gel de Gör Halimizi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının il müdürleri ile bir araya gelmiş. 

Gel de Gör Halimizi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Pazar günü’ bile demeden mesaisini deprem bölgesine ayıran Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Elazığ dahil 18 ile  6 Şubat depremlerinin ardından, devletin kurumlarıyla, belediyeleriyle, STK’larıyla, vatandaşlarıyla herkesin vicdani bir sorumlulukla çalışmalara destek verdiğini hatırlatmış.

Sayın Bakan çok güzel konuşmuş. Zira kendine ilgili il müdürlüklerinden ve valiliklerden böylesi raporlar gitmiş. Oysa il müdürlüklerinin en basit yıkım işlerini bile yönetmeliklere uygun gerçekleştirmediğini, bu sebeple bazen can kaybı yanında mal kaybı yaşandığı da raporlara yansımalıydı. 

Örneğin Elazığ’da yıkımların kontrolsüz, yönetmeliklere uyulmadan, iş güvenliği önlemleri alınmadan ve çevre binalara zarar verilerek yapıldığı ve ölümlerle birlikte  halkın mağdur olduğu da raporlara yansımalıydı. 

Hiçbir Vali ya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü kendilerinden kaynaklı bu eksiklikleri dile getirmedikleri için Bakan Özhaseki de  sahada her şeyin güllük gülistanlık olduğunu sanıyor ve konuşmasında bunlara yer verebiliyor.

Keşke olumsuzluklar ve yanlışlıklar da dile getirilse de bakanlık bununla ilgili de önlemler alsa… Ama olmaz. Ya koltuk giderse… 

Varsın yıkımlarda insanlar ölsün… Varsın komşu binada buluna evin duvarından kepçe ile ansızın girilsin, varsın su sıkılması bile sağlanamayan yıkımlarda halkımız asbest solusun…

Sayın Bakanımız, Elazığ sizi seviyor ve takdir ediyor. Elazığ’da  güzel çalışmalar var lakin birçok olumsuzluk da var.  Rızaiye Mahallesinden Yusuf Amca size sesleniyor: “Gel de gör halimizi!..”