Geç Gelen Destek, Destek Değildir

Sedat Peker'in hakkında değişik iddia ve ithamlarda bulunduğu İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'ya geçen 15 gün içinde başta kendi partisi olmak üzere birçok kesimden beklenen destek açıklaması ve sosyal medya paylaşımları gelmedi.

Geç Gelen Destek, Destek Değildir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Partili diğer bakanlar, milletvekilleri, teşkilat başkanları ve ak troller bu konuda derin bir sessizliğe gömüldü.

Bu durumu gören Soylu’da önce TRT, ardından da Habertürk’te kendi kendini savunmaya çalıştı.

Bunu da ne kadar başardı bilinmez ama Ak Parti cenahının derin sessizliği, Soylu’nun partiden tasfiye sürecine bir katkı sağlar gerekçesi ile sadece izlendi ve hatta bıyık altından istihzalar bile yapıldı.

Taki,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yanınızdayız” açıklamasına kadar. Bu açıklamadan sonra ilk kez Ak Parti’den kurumsal bir açıklama geldi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  “İllegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız hakkındaki iddiaları dile getiriliyor. AK Parti MYK'mız İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları reddetmektedir.” Diyerek sert bir tepki koydu.

Bu açıklamalardan sonra da kim tutar Ak Partilileri… Sosyal medya neredeyse yıkıldı Soylu’ya destekten ve methiyeden.

Bu durum ne acı değil mi? İnsanlara destek vermek ya da eleştirmek, hak-hukuk ve masumiyet karinesine göre değil, birilerinin atacağı adım ve söyleyeceği sözlere endekslenmiş artık. 

Adalet neresinde bu tutumun. Hak kavramı nerede de bu anlayışın. Kendi vicdanının sesini başkalarının göstereceği tepkilere göre baskılayan biri, eksik ve sorunlu biridir ve şahsiyetini tamamlamıştır. Keşke ilk gün verebileydiniz bu tepkinimizi. Ya da o gün vermediyseniz bugün vermenizin de çok anlamı yoktur hem sizin hem de birileri için.