Gaziantep'ten okumaya geldi, 15 kişiye istihdam sağladı

Ahmet Çöteli/ Gaziantep'te yaşayan Alaaddin Kesen (31), 6 yıl önce okumaya geldiği Elazığ'da kendi işinin patronu oldu. 2 şube ve 1 imalathane ile hizmet veren Kesen, Gaziantep tatlılarını Elazığlılarla buluşturdu.

Gaziantep'ten okumaya geldi, 15 kişiye istihdam sağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gaziantep'te yaşayan Alaaddin Kesen, 11 yaşında hem okuyup hem de tatlıcılık mesleğini yapmaya başladı. Liseden sonra eğitimine 10 yıl ara veren Kesen, mesleğinde ustalaştıktan sonra tekrar okumaya karar verdi. 2016 yılında Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazanıp Elazığ'a gelen Kesen, farklı sektörlerde çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi. Alaaddin Kesen, küçük bir dükkan kiralayarak hem okuyup hem de dükkanında çalıştıktan sonra ailesi ve çevresinin desteği ile işini büyüttü. İki yılda 2 şube ve bir imalathane ile 15 kişiye istihdam sağlayan tatlı ustası, 30'un üzerinde tatlı çeşidi ile Gaziantep lezzetlerini Elazığlılarla tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Alaaddin Kesen, mesleğe 11 yaşında Gaziantep'te hem okuyup hem de çalışarak başladığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"10 yıl üniversite okumadım. Mesleğimi yapıyordum. 10 yıl sonra 2016 yılında Elazığ'a spor bilimleri fakültesi beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazanarak geldim. Babam memurdu. 4 kardeş okul okuyorduk, çalışmam lazımdı. İş bulamadım, bulamayınca farklı bir sektörde işe girmek zorunda kaldım. Biraz çalıştıktan sonra baktım ki orada verim veremiyorum. Elimde bir meslek olduğunun farkındaydım, Elazığ'da da böyle bir açığı kapatmak için mesleğimi icra etmek istedim. İlk başta küçük bir dükkanda 3 masa ile başladım. 3 masamız hala burada duruyor. Bunlar gözümüzün nuru, bunları hiçbir zaman bırakmadım. Öğrencilik sürecinde sabah okula gidiyordum, öğleden sonra dükkana geliyordum. Geceden hazırlığımı yapıp dükkandan çıktığımda kapıya ders bitiş saatimi yazıyordum. Mesela birde burada olacağım diyordum. Yazıyı gören insanlar bekliyordu, gitmiyordu. Kent sakinleri bizi sevdi. Öğrenci olup böyle bir atılım yaptığım için bana destek çıktılar. Beni deyim yerindeyse bağrına bastılar sağolsunlar. Elazığ'da şu anda büyük bir imalat hanemiz ve 2 şubemiz var. Benle başlayan serüvende şu anda 15 kişiye istihdam sağlıyoruz.”dedi.