Gazi Caddesi Artık Size İyi Gelecek!

Elazığ'da Ramazan Ayının ilk günleri ve şehir adeta bir dumansız hava sahası halini almış durumda.

Gazi Caddesi Artık Size İyi Gelecek!

Ramazan ayı İslam alemi için en kıymetli tarihlerden biridir. Günün belirli saatlerinde yemek ve su tüketmeyerek Müslümanların nefsinin terbiye edildiğine inanılır. İslam güzel ahlak dinidir, bu yüzden özellikle Ramazan ayında Müslümanların kötü davranışlardan, kötü alışkanlıklardan ve kalp kırmaktan uzak durması beklenir.

Gazi Caddesi Artık Size İyi Gelecek!

Gazi Caddesi, halk diliyle Mecburiyet Caddesi Elazığ’ın en yoğun ve hareketli caddesidir ve şehir merkezinde yaşayan vatandaşların neredeyse her gün oradan geçtiği bilinir. Sokakların caddelerin sigara koktuğu günlere bir aylık ara verilmiş gibi görünüyor. Vatandaşlar yolda yürürken tanımadıkları insanların sigara dumanını solumak zorunda değil, en azından iftardan önce.

Gazi Caddesi Artık Size İyi Gelecek!

Son dönemlerde şehirde gözle görülür bir şekilde artan sigara kullanımı, küçük yaştaki çocukların da sigara içmeye başlamasıyla tavan yapmış durumda. Dolayısıyla vatandaşlar gittikleri her yerde yoğun sigara dumanına maruz kalıyor. Bu durumun kısa süreli son bulduğu Ramazan Ayı, Elazığlılara sadece manevi değil, fiziksel olarak da iyi gelecek. Sosyal medya deyimiyle; Ramazan Ayı bize iyi gelecek, yaralarımızı saracak.