'Gayet Hazırım'

CHP hem 2028'de yapılacak genel hem de 2029 yılında yapılacak yerel seçimlerde ipi göğüsleyeceğine olan bir özgüvenle yürüyor.

'Gayet Hazırım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan tüm anketlerde birinci çıkıyor olması, Ak partinin oy kaybının devamına karşın CHP’nin tedrici bir oy yükselmesine muhatap olmasının bunda etkisi oldukça fazla.

Bu özgüven ve beklenti siyasi demeçlere de yansıyor.

Olası bir erken seçim durumunda cumhurbaşkanı adayı olacağı konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB'deki koltuğunu bırakmayı düşündüğü Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, "Bir buçuk sene sonra İBB Başkanı olmaya hazır mısınız?" sorusuna "Gayet hazırım" yanıtını vermesi de planlamaların yapıldığını açık etmesi adına  önemliydi.

Burada asıl mesele  CHP’nin kazanması değil, CHP’nin kiminle kazanması meselesi. İmamoğlu her ne kadar kendini tartışmasız ve rakipsiz olarak görse de kamuoyunun Mansur Yavaş beklentisi ve talebini de yok saymamak lazım.

Yavaş’ın sağ seçmenden daha çok oy alacağı gibi bir tez yanında İmamoğlu’nun DEM ve cinsiyet eşitliğini savunan kesimlere  mesajlar vermesini seçim kazanma avantajı olarak görenler de yok değil.

Bakalım Üsküdar emini Sinem Hanım, İstanbul şehremini olabilecek mi? Gayet hazırmış ya!..