GANALI ÖĞRETMEN ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 14 hafta süren eğitim sonunda Ganalı öğretmen adayları bugün düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı

GANALI ÖĞRETMEN ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 14 hafta süren eğitim sonunda Ganalı öğretmen adayları bugün düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

 

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, TİKA Özel Kalem Müdürü A. Hadi Turus, Elazığ Adalet Komisyonu Başkanı Bahtiyar Çolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Halil Hasar, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Şahin, Gana Paragon Vakfı Başkanı Abdul Nasiru Deen, Fırat Üniversitesi Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Ganalı öğretmen adayları ve davetliler katıldı.

Törende Ganalı öğrenciler adına konuşan Öğretmen adayı Harun Yahya, bu kursun kendilerini öğretmenlik alanına yönelik ilgi ve isteklerini artırdığını belirterek, aldıkları sertifika ile Gana daki Müslüman okullarındaki durumu daha iyi hale getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Fırat Üniversitesi yöneticilerine arkadaşları adına teşekkür eden Yahya, “Türkiye kuşku yok ki Afrika için çok şey yaptı. Resmi kuruluş olan TİKA Gana ile Türkiye arasında güçlü bir köprü kurdu. Türkiye de düzenlenen bu program bize birçok fırsatın kapılarını açtı. Türkiye’nin Doğusunun asil bir ili olan Elazığ bunun dışında değildir. Elazığ’da düşündüklerimizin ötesinde genç, yaşlı herkes tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılaştık. Buradan Elazığ halkına da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gana Paragon Vakfı Başkanı Abdul Nasiru Deen ise, Gana da ki okullarda Müslüman öğretmenlerin olması için Türkiye ile bu çalışmayı yaptıklarını belirterek, “Bu konuda ilk başvurduğumuz TİKA ve Fırat Üniversitesi oldu. Bizim gözyaşlarımızı sildiler. Allah onlardan razı olsun. Bu sadece tohumudur. Ağacı çıkacak, meyvesi yenilecek ve orman halinde olacak inşdigerah. Ümidimiz bu proje kesilmesin. Bundan sonra 27 öğrenci değil daha fazlası ile olsun. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile görüşmemizde bu sayının artması noktasında üniversitenin uzaktan eğitim vermesi konusunu konuştuk. Uzaktan eğitim projesi sayesinde yüzlerce Müslüman öğretmene okuma imkânını sağlamak istiyoruz” dedi.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Fırat Üniversitesinin Elazığ’a, bölgeye, ülkeye değil tüm Dünya insanlarına hizmet verdiğini belirterek, Fırat Üniversitesinin bu bağlam da Pedagojik Formasyon uygulamalarında da ülkemiz ve Dünya insanlarının beklentilerini karşılamada önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Bugünün kendileri için anlamlı bir gün olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Müslümanlığın ve kardeşliğin bir gereği olarak hepimizin vazifemizi yapmamız gerekiyor. Yaptığımız çalışmalar ve girişimler sonucu Ganalı öğrencilerin Fırat Üniversitesinde pedagojik formasyon almasını sağladık. YÖK Başkanımıza böyle bir projemiz olduğunu ilettik. Sağ olsunlar kendileri de bu konuda bize destek verdi. TİKA ile yaptığımız işbirliği ile de bunu gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Bu programın gerçekleşmesindeki asıl kahramanlar Eğitim Fakültemizin yöneticileri ve Öğretim üyeleridir. Kendileri hiçbir ücret almadan gönüllü olarak bu eğitimleri verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu eğitim programının devamını sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. TİKA ile birlikte bu eğitim programlarının devam etmesi açısından Gana da bir temsilcilik ofisi açmak ve yasal prosedürler uygun olursa uzaktan eğitim şeklinde daha çok kişiye eğitim imkânı sağlamak istiyoruz. Sağlık alanında da bazı işbirlikleri için YÖK ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Fırat Üniversitesi olarak sorumluluklarımızı yerine getirme noktasında elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da, Fırat Üniversitesinin Ganalı Öğretmen adaylarına verdiği desteklerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Programda ayrıca, Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Nuri Gömleksiz ile Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İmam Bakır Arabacı, Ganalı öğretmen adaylarının eğitim süreci ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından Ganalı 27 Öğretmen adayına sertifikaları törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Program sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, emeği geçen TİKA Özel Kalem Müdürü Hadi Turus ile Gana Paragon Vakfı Başkanı Abdul Nasiru Deen’e teşekkür plaketi verdi.

Tören, sertifikalarını alan Ganalı Öğretmen adaylarının hep birlikte keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.