Elazığ depreminde önemli görev üstlenen İHA'ların Göklerde 300 bin saati

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak, Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora imza attı.

Elazığ depreminde önemli görev üstlenen İHA'ların Göklerde 300 bin saati
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2 önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Bayraktar TB2 SİHA Sistemi, 300 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Böylece yerli ve milli imkânlarla tasarlanıp üretilen bu sınıftaki bir hava aracı 300 bin saat uçarak gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı oldu.

Depremde görev yaptı
Bayraktar TB2 SİHA’lar 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 25 dakika gibi çok kısa bir sürede bölgeye intikal ederek ulaşımın zor sağlandığı noktalardan Ankara’ya ve deprem olan illerin komuta merkezlerine görüntülü bilgi aktardı. Bayraktar TB2 SİHA’lar arama ve kurtarma çalışmalarına gökyüzünden destek vermenin yanı sıra deprem sonrası oluşan yoğun araç trafiğinin kontrol edilmesi ve gelecek yardımların aksamadan devamı için görev yaptı.

Bakmadan Geçme